![Srbské rizoto recept Srbské rizoto recept](https://varimesmozkem.cz/wp-content/uploads/2023/07/Srbske-rizoto-recept.jpg)
Srbské rizoto je hodně oblíbené a také mnohem chutnější než to klasické české a to díky dochucení mletou paprikou a rajčatovým protlakem. Proto lidé tento recept vaří stále častěji a pochvalují si ho.
Ingredience:
1 cibule
3 stroužky česneku
1 kapie
sádlo
500 g vepřového mletého masa
sůl
mletý pepř
2 lžičky sladké mleté papriky
3 lžičky rajčatového protlaku
250 ml vody
3 lžíce mraženého hrášku
250 g rýže (váha před vařením)
listová petrželka
Postup:
- Nakrájíme 1 cibuli a 3 stroužky česneku nadrobno. Červenou kapii nakrájíme na tenké nudličky.
- Cibuli osmažíme na sádle.
- Poté přidáme 500 g vepřového mletého masa a několik minut restujeme.
- Pak přidáme sůl a mletý pepř, nakrájený česnek a kapii, 2 lžičky sladké mleté papriky, 3 lžičky rajčatového protlaku, 250 ml vody a dusíme pod poklicí doměkka cca 20 minut.
- Nakonec přidáme 3 lžíce mraženého hrášku, necháme 1 minutu prohřát a vmícháme vařenou rýži. Můžeme podávat.
Tipy:
Na talíři rizoto ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Jako příloha k rizotu jsou ideální rychlokvašky nebo naložená kapie.
Video receptuVyzkoušejte také recept na rizoto s vepřovým masem ve vlastní šťávě.