Houbové knedlíky jsou mnohem chutnější než klasické knedlíky a třeba k pečeným masům chutnají naprosto fantasticky. Tento recept určitě stojí za vyzkoušení.
Ingredience:
kousek sádla
250 g čerstvých hub
sůl
1/2 lžičky drceného kmínu
3 stroužky česneku
2 vejce
300 ml mléka
100 g hrubé mouky
7 rohlíků
Postup:
- Na pánvi rozpustíme kousek sádla a na něm osmažíme 250 g nakrájených čerstvých hub.
- Nakonec houby osolíme, přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 3 prolisované stroužky česneku a smažíme ještě 1 minutu.
- Do mísy dáme 2 vejce, 1 lžičku soli, 300 ml mléka, 100 g hrubé mouky a důkladně promícháme. Přidáme 7 nakrájených rohlíků na kostičky, vychladlé osmažené houby a vše důkladně promícháme.
- Těsto rozdělíme na dvě části a plníme do potravinové fólie. Utažením konců vytvarujeme knedlíky.
- Knedlíky vaříme ve vroucí vodě 20 minut a každých 5 minut otáčíme.
- Po uvaření knedlíky ihned rozbalíme z fólie a nakrájíme.
Tipy:
Vyzkoušejte také recept na lahodné bramborové domácí knedlíky.
Masové pokrmy můžeme také podávat s nadýchanými kynutými knedlíky.
Video receptuHoubové knedlíky můžeme uvařit i v zimě například z koupených žampionů.