Zajímavé spojení křupavého a voňavého bramboráku a houbové směsi s anglickou slaninou a smetanou. Jedinečná kombinace chutí kterou prostě musíte zkusit ochutnat.
Ingredience:
150 g malých žampionů
1 cibule
200 g anglické slaniny
máslo
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce sójové omáčky
pepř
100 g smetany ke šlehání (33%)
- BRAMBORÁKY:
1 kg brambor
2 vejce
1 lžička soli
4 lžičky sušené majoránky
pepř
1 lžíce hladké mouky
6 prolisovaných stroužků česneku
olej
BRAMBORÁKY:
- Oškrábané brambory nastrouháme najemno.
- Z brambor vymačkáme vodu kterou vylijeme.
- K nastrouhaným bramborům přidáme 2 vejce, 1 lžičku soli, 4 lžičky sušené majoránky, pepř mletý, 1 lžíci hladké mouky, 6 prolisovaných stroužků česneku a vše důkladně promícháme.
- Bramboráky smažíme na oleji z obou stran
HOUBOVÁ SMĚS:
- Malé žampiony nakrájíme na čtvrtinky. Cibuli nakrájíme nadrobno a anglickou slaninu na kostičky.
- Na rozpuštěném másle na pánvi zesklovatíme cibuli.
- Poté přidáme nakrájenou slaninu a žampiony a vše několik minut orestujeme.
- Přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1 lžíci sójové omáčky (podle slanosti slaniny), trochu mletého pepře a smažíme vše už jen 1 minutu.
- Nakonec přidáme 100 g smetany ke šlehání (33%) a ještě 5 minut vaříme aby směs zhoustla. Směs naneseme na bramboráky a můžeme podávat.
Tipy:
Pokud nemáme žampiony, tak můžeme samozřejmě použít i jiné houby například hlívu ústřičnou nebo v letních měsících hřiby.
Bramboráky můžeme odkládat po smažení na ubrousek který odsaje přebytečný tuk.
Video receptuVyzkoušejte také recept na cuketové bramboráky, nebo bramboráky se zelím.