Recept na klasické bramboráky které jsou navíc ještě obohacené o zelí. Chuťové spojení kysaného zelí a brambor je dokonalé a chuťově výrazné. Menší bramboráčky se podle některých receptů dokonce podávají i jako příloha k jídlu, například místo klasických vařených brambor.
Ingredience:
500 g brambor
250 g pokrájeného kysaného zelí
2 vejce
1/2 lžičky celého kmínu
5 stroužků prolisovaného česneku
1 lžička soli
pepř
1 lžíce majoránky
1 lžíce hladké mouky
olej
Postup:
- 500 g brambor nastrouháme na struhadle najemno, vymačkáme vodu kterou brambory pustí a tu slijeme.
- K bramborám přidáme 250 g překrájeného kysaného zelí, 2 vejce, 1/2 lžičky celého kmínu, 5 stroužků prolisovaného česneku, necelou lžičku soli, 1 lžíci majoránky, 1 lžíci hladké mouky a trochu pepře. Směs důkladně promícháme.
- Smažíme na pánvi na oleji z jedné a poté i z druhé strany aby byly bramboráky pěkně osmažené a křupavé.
Tipy:
Čím více nahrubo brambory nastrouháme, tím křupavější budou. Nahrubo pro křupavé bramboráky, najemno pro jemnější strukturu.
Pokud by bylo kysané zelí příliš kyselé, tak ho můžeme před přidáním do těsta propláchnout ve vodě a nechat okapat.
Video receptuBramboráky dáváme po usmažení na ubrousek aby vsákl přebytečný tuk.