Opět jeden snadný jednoduchý a chutný recept na těstoviny se smetanou, žampiony a koprem. Jaký druh těstovin použijete je pouze na vás. Lze použít klidně i kolínka nebo špagety.
Ingredience:
1 lahůdková cibulka
200 g žampionů
olej
pepř
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce sójové omáčky
200 ml smetany na vaření
krájený kopr 1 lžíce
těstoviny (250 g v syrovém stavu)
Postup:
- Nakrájíme lahůdkovou cibulku na kolečka a žampiony na plátky.
- Žampiony orestujeme na oleji na pánvi. Pak je opepříme, přidáme 1 lžíci worcestrové omáčky, 1 lžíci sójové omáčky, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku a ještě minutu orestujeme.
- Poté přidáme smetanu a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidáme kopr a vaříme už jen minutu.
- Těstoviny uvaříme ve vodě podle návodu na obalu a po scezení je promícháme se směsí na pánvi.
- Na talíři těstoviny ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Do těstovin můžeme nastrouhat i sýr výrazné chuti, například parmazán.
Alternativou tohoto receptu jsou těstoviny do kterých se místo kopru přidá tymián nebo oregáno.
Video receptuDo podobných receptů jako je tento, jsou vždycky vhodnější těstoviny s hrubším povrchem na kterých omáčka krásně drží.