Těstoviny se smetanou, žampiony a koprem recept

Těstoviny se smetanou, žampiony a koprem recept



Opět jeden snadný jednoduchý a chutný recept na těstoviny se smetanou, žampiony a koprem. Jaký druh těstovin použijete je pouze na vás. Lze použít klidně i kolínka nebo špagety.

Ingredience:

  • 1 lahůdková cibulka

  • 200 g žampionů

  • olej

  • pepř

  • 1 lžíce worcesterové omáčky

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • 200 ml smetany na vaření

  • krájený kopr 1 lžíce

  • těstoviny (250 g v syrovém stavu)

Postup:

  • Nakrájíme lahůdkovou cibulku na kolečka a žampiony na plátky.Krájení zeleniny
  • Žampiony orestujeme na oleji na pánvi. Pak je opepříme, přidáme 1 lžíci worcestrové omáčky, 1 lžíci sójové omáčky, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku a ještě minutu orestujeme.Restované žampiony
  • Poté přidáme smetanu a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidáme kopr a vaříme už jen minutu.Omáčka na těstoviny se smetanou recept
  • Těstoviny uvaříme ve vodě podle návodu na obalu a po scezení je promícháme se směsí na pánvi.Smetanové těstoviny na pánvi
  • Na talíři těstoviny ozdobíme nakrájenou petrželkou.Těstoviny s koprovou omáčkou

Tipy:

Do těstovin můžeme nastrouhat i sýr výrazné chuti, například parmazán.

Alternativou tohoto receptu jsou těstoviny do kterých se místo kopru přidá tymián nebo oregáno.

Do podobných receptů jako je tento, jsou vždycky vhodnější těstoviny s hrubším povrchem na kterých omáčka krásně drží.