Bramborový knedlík s cibulkou, slaninou a žampiony recept

Bramborový knedlík s cibulkou, slaninou a žampiony recept



Ideální recept, když vám zbyde bramborový knedlík od oběda. Podávaný opečený knedlík společně s restovanou cibulkou, anglickou slaninou a žampiony chutná skvěle. A další jídlo ze zbytku knedlíku je na světě.

Ingredience:

  • 6 větších žampionů

  • 150 g anglické slaniny

  • 1 větší cibule

  • olej

  • 1 bramborový knedlík

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • pepř

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • 1 prolisovaný stroužek česneku

Postup:

  • Oloupané žampiony nakrájíme na čtvrtinky, anglickou slaninu na menší kostičky a 1 cibuli nadrobno.Žampiony s anglickou a cibulkou
  • Vše orestujeme v pánvi na oleji. Ke konci přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, trochu pepře, 1 lžíci sójové omáčky, 2 prolisované stroužky česneku a smažíme už jen dvě minuty.Žampionová smaženice
  • Na oleji osmažíme bramborový knedlík z obou stran.Smažený bramborový knedlík
  • Knedlíky podáváme společně s masovou směsí s houbami a obojí posypeme nakrájenou petrželkou.Knedlíky s cibulkou a žampiony

Tipy:

Kromě bramborového knedlíku, můžeme samozřejmě použít i vařené brambory nebo bramborové noky.

V letních měsících můžeme místo žampionů použít letní druhy hub jako například hříbky.

Žampiony je dobré před vařením oloupat aby se odstranila popřípadná nečistota. Houby nikdy neomýváme vodou, protože by se vsákla dovnitř.