Drožďová polévka s drožďovými noky recept

Drožďová polévka s drožďovými noky recept



Kromě drožďové pomazánky nebo kynutého pečiva, můžeme uvařit vynikající drožďovou polévku s drožďovými noky. Milovníci droždí si na této polévce velice pochutnají. Navíc není náročná na přípravu.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 1 petržel

  • kousek celeru

  • 1 větší mrkev

  • olej

  • 5 kostek droždí

  • 3 prolisované stroužky česneku

  • 1 lžička majoránky

  • sůl

  • pepř

  • 1 vejce

  • 3 lžíce hladké mouky

  • 3 lžíce strouhanky

  • 1 litr zeleninového vývaru

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno. Petržel, celer a mrkev na kostičky cca 1 cm.Zelenina na polévku recept
  • Cibuli osmažíme na oleji.Smažená cibule na polévku recept
  • Poté přidáme rozdrobené droždí a postupně za stálého míchání vaříme až se droždí rozpustí.Polévka z droždí recept
  • Polovinu rozpuštěného droždí dáme stranou do misky, přidáme 3 prolisované stroužky česneku, 1 lžičku majoránky, sůl, pepř, 1 vejce a vše promícháme. Poté postupně přimícháváme 3 lžíce hladké mouky a 3 lžíce strouhanky a vytvoříme těsto na noky. Těsto dáme zatím do chladničky.Směs na drožďové knedlíčky recept
  • Druhou polovinu dožití zalijeme vývarem a důkladně rozmícháme, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, 1/2 lžičky drceného kmínu a trochu mletého pepře. Polévku přivedeme k varu a vaříme 15 minut.Zeleninová polévka s droždím
  • Poté přidáme do polévky noky které tvarujeme menší lžící a vaříme polévku ještě 5 minut.Noky do polévky recept
  • Nakonec polévku popřípadě dosolíme a můžeme podávat.Polévka se zeleninou a knedlíčky recept

Tipy:

Na talíři polévku dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo libečkem.

Droždí má pozitivní vliv na lidské zdraví a to nejen že je prospěšné srdci ale i nervovému systému a trávení.

Optimální teplota pro skladování čerstvého pekařského droždí v lednici při které vydrží nejdéle je 5 stupňů Celsia.