Hrachová kaše bez mixování recept

Hrachová kaše bez mixování recept



Jednoduchý recept na hrachovou kaši bez mixování, kterou podáváme s párkem a osmaženou cibulkou. Ideální jídlo na zimní měsíce které dobře zasytí. Dát si ho ale samozřejmě můžeme po celý rok. Luštěniny jsou navíc hodně zdravé.

Přehrát videorecept hrachová kaše s párkem a cibulkou

Ingredience:

  • 0,4 kg žlutého hrachu

  • 1 bobkový list

  • 5 kuliček nového koření

  • 1 lžíce hladké mouky

  • sůl

  • 1 lžíce majoránky

  • 3 stroužky prolisovaného česneku

  • pepř

  • 1 cibule

  • párky

  • olej

Postup:

  • Hrách namočíme podle návodu na obalu a poté v nové vodě vaříme do měkka společně s bobkovým listem a novým kořením. Při vaření hlídáme hladinu vody aby byl hrách potopený, popřípadě vodu dolijeme.Vaření hrachu
  • Mezitím než se hrách uvaří si důkladně rozmícháme 1 lžíci hladké mouky ve 100 ml vody. Nesmí tam být žádné hrudky.Domácí jíška
  • Když je hrách měkký tak vyndáme koření (bobkový list a nové koření). Hrách osolíme, přidáme 1 lžíci majoránky a prolisovaný česnek, opepříme, přidáme mouku s vodou a důkladně ještě mouku převaříme.
  • Na pánvi osmažíme na oleji 1 nakrájenou cibuli nadrobno a naříznuté párky.Smažení párků
  • Jako přílohu přidáme kyselou okurku. Dobrou chuť.Hrách žlutý vařený

Tipy:

Hrachová kaše po vychladnutí ještě zhoustne a na to musíme myslet.

Majoránku vždycky přidáváme až ke konci vaření protože jinak by zhořkla.

Hrách stejně jako jiné luštěniny patří mezi zdravé potraviny a měl by ho člověk pravidelně konzumovat.

Přehrát recept jako video:
video