
Jednoduchý recept na hrachovou kaši bez mixování, kterou podáváme s párkem a osmaženou cibulkou. Ideální jídlo na zimní měsíce které dobře zasytí. Dát si ho ale samozřejmě můžeme po celý rok. Luštěniny jsou navíc hodně zdravé.
Ingredience:
0,4 kg žlutého hrachu
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
1 lžíce hladké mouky
sůl
1 lžíce majoránky
3 stroužky prolisovaného česneku
pepř
1 cibule
párky
olej
Postup:
- Hrách namočíme podle návodu na obalu a poté v nové vodě vaříme do měkka společně s bobkovým listem a novým kořením. Při vaření hlídáme hladinu vody aby byl hrách potopený, popřípadě vodu dolijeme.
- Mezitím než se hrách uvaří si důkladně rozmícháme 1 lžíci hladké mouky ve 100 ml vody. Nesmí tam být žádné hrudky.
- Když je hrách měkký tak vyndáme koření (bobkový list a nové koření). Hrách osolíme, přidáme 1 lžíci majoránky a prolisovaný česnek, opepříme, přidáme mouku s vodou a důkladně ještě mouku převaříme.
- Na pánvi osmažíme na oleji 1 nakrájenou cibuli nadrobno a naříznuté párky.
- Jako přílohu přidáme kyselou okurku. Dobrou chuť.
Tipy:
Hrachová kaše po vychladnutí ještě zhoustne a na to musíme myslet.
Majoránku vždycky přidáváme až ke konci vaření protože jinak by zhořkla.
Video receptuHrách stejně jako jiné luštěniny patří mezi zdravé potraviny a měl by ho člověk pravidelně konzumovat.