Řízky naruby neboli obrácené řízky připravíte jednoduše. Jako přílohu podáváme například smažené hranolky nebo vařené brambory. Tento způsob přípravy řízků je dokonalý.
Ingredience:
plátky vepřové krkovice
sůl
pepř
plnotučná hořčice
strouhanka
vejce
olej
máslo
cibule
anglická slanina
hranolky
Postup:
- Plátky vepřové krkovice nakrojíme po okrajích, osolíme, opepříme, naklepeme paličkou a potřeme z obou stran hořčicí.
- Krkovice obalíme nejdříve ve strouhance kterou do masa trochu rukou zamáčkneme a poté v rozkvedlaném vejci.
- Řízky smažíme z obou stran na oleji na pánvi.
- Poté dáme řízky do pekáče, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme nakrájenou cibulí a anglickou slaninou.
- Pečeme v předehřáté troubě na 140 stupňů Celsia asi 40 minut. Poté ihned podáváme.
Tipy:
Řízky naruby s hranolkami podáváme s kyselou okurkou.
Vyzkoušejte recept na vynikající domácí rychlokvašky.
Video receptuPři servírování jídlo ozdobíme nakrájenou petrželkou.