Recept na opravdu rychlou a jednoduchou kuřecí čínu, kterou můžete samozřejmě dochutit ještě různým kořením, jako je například kari nebo pálivé chilli. Podáváme s rýží, kterou uvaříme těsně před nandáním na talíř.
Ingredience:
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lahůdkové cibulky
1 větší mrkev
1 kapie
kari koření (volitelné)
Jidášovo ucho
650 g kuřecí prsní řízky
olej
pepř
6 lžic sójové omáčky
voda na podlévání
Postup:
- Nakrájíme cibuli nadrobno, 2 česneky, lahůdkové cibulky, větší mrkev na nudličky, červenou kapii, Jidášovo ucho.
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky.
- Maso zprudka orestujeme na oleji.
- Poté přidáme zeleninu a houby a ještě chvíli restujeme.
- Nakonec přidáme mletý pepř, 6 lžic sójové omáčky, podlijeme skleničkou vody a dusíme pod poklicí doměkka. Během vaření směs pravidelně mícháme a podléváme vodou.
- Nakonec když je maso měkké čínu popřípadě dosolíme a podáváme s rýží.
Tipy:
Kromě kuřecí číny se také velice často vaří oblíbený pokrm čína z vepřového masa.
Maso je důležité orestovat na oleji zprudka, protože jinak pustí vodu a začne se dusit.
Video receptuRýži nikdy nevaříme dopředu, ale až těsně před podáváním masové směsi, aby měla správnou konzistenci.