Fazolky s koprovou omáčkou recept

Fazolky s koprovou omáčkou recept
Fazolky s koprovou omáčkou recept


Pokud Vám chutnají čerstvé fazolové lusky, tak vyzkoušejte omáčku z fazolek se smetanou a koprem, kterou při servírování dozdobíme ještě uvařeným vejcem. Podáváme s vařeným bramborem.

Ingredience:

  • 450 g fazolových lusků

  • máslo

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 450 ml vývaru (kuřecí, zeleninový…)

  • pepř

  • 1 lžíce krájeného kopru

  • 200 g smetany ke šlehání 33%

  • sůl

  • 1 lžíce cukr krystal

  • 1 lžíce octa (klasický 8%)

  • PŘÍLOHA: vařené brambory, vejce

Postup:

  • Omyté a očištěné fazolové lusky překrájíme na menší kousky.Fazolové lusky recepty
  • V hrnci na rozpuštěném másle 1 minutu osmažíme lžíci hladké mouky, tak zvanou světlou jíšku.Světlá jíška recept
  • Poté ihned zalijeme vývarem, přidáme nakrájené fazolky, opepříme a přivedeme k varu. Fazolky vaříme doměkka.Fazolková omáčka recept
  • Když jsou fazolky měkké, tak přidáme 1 lžíci nakrájeného kopru, smetanu ke šlehání, 1 lžíci cukru krystal, 1 lžíci octa, popřípadě omáčku dosolíme a vaříme ještě 3 minuty. Poté ihned podáváme s vařeným bramborem a vejcem.Zelené fazolové lusky omáčka recept

Tipy:

Množství cukru a octa je v receptu pouze přibližné, protože každý má rád polévku jinak kyselou a sladkou.

Vejce natvrdo vaříme přesně 10 minut.

Pokud při vaření vajec přidáme do vody trošku soli nebo octa, skořápka nepraskne.

Video receptu