Utopenci se zelím recept

Utopenci se zelím recept
Utopenci se zelím recept


Nejlepší svačinka, to jsou utopenci s kysaným zelím. Jako přílohu podáváme čerstvý chleba. Důležité je nechat je v lednici odležet několik dní.

Ingredience:

  • 500 ml vody

  • 250 ml octa 8%

  • 1/2 lžičky soli

  • 1 lžíce cukru krupice

  • 3 bobkové listy

  • 6 kuliček nového koření

  • 15 celých pepřů

  • špekáčky

  • plnotučná hořčice

  • mletá uzená paprika

  • kyselá okurka

  • feferonka

  • červená cibule

  • kysané zelí

  • chléb

Postup:

  • Na nálev smícháme 500 ml vody, 250 ml octa 8%, 1/2 lžičky soli, 1 lžíci cukru krupice, 3 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 15 kuliček celého pepře. Směs vaříme 10 minut a poté necháme vychladnout.Marináda na utopence
  • Oloupané špekáčky nakrojíme, vnitřek potřebné plnotučnou hořčicí a posypeme mletou uzenou paprikou.Domácí utopenci recept
  • Nakrájíme 1 kyselou okurku, 1 feferonku a 1 červenou cibuli. Nakrájenou cibulí naplníme špekáčky.Špekáčky s cibulí recept
  • Vše střídavě plníme do sklenice společně s kysaným zelím. Nakonec špekáčky zalijeme vychladlým nálevem, aby bylo vše potopené a dáme minimálně na 3 dny do ledničky.Utopenci recept

Tipy:

Pokud chceme špekáčky k rychlé konzumaci, zalijeme je horkým nálevem. Ty se pak můžou jíst už druhý den.

Pokud je nakrájené kysané zelí na velké kusy, tak ho před přidáním do sklenice překrojíme.

Někdo přidává do utopenců například i hřebíček nebo jalovec.

Video receptu