Recept na guláš z mletého masa na houbách, který je mnohem jemnější než z klasických kousků masa. Chuťově je ale stejně vynikající. Vyzkoušejte změnu a uvařte si tento recept.
Ingredience:
2 cibule
houby
kousek sádla
600 g mletého vepřového masa
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky soli
pepř
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
2 lžičky rajčatového protlaku
2 lžičky sladké mleté papriky
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
voda
1 lžička majoránky
3 prolisované stroužky česneku
50 ml piva
1 lžíce sójové omáčky
PŘÍLOHA: těstoviny
Postup:
- Nejdříve 2 cibule nakrájíme nadrobno.
- Čerstvé nebo sušené a předem namočené houby nakrájíme na proužky.
- V hrnci rozpustíme kousek sádla a na něm osmažíme cibuli.
- Pak přidáme mleté maso, které také chvíli osmažíme.
- Přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky soli, mletý pepř, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 2 lžičky rajčatového protlaku, nakrájené houby, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 vrchovatou lžíci hladké mouky a vše minutu za stálého míchání smažíme pozvolna aby se paprika nespálila.
- Poté zalijeme vodou aby bylo maso potopené. Přivedeme k varu a dusíme pod poklicí 40 minut.
- Nakonec přidáme 1 lžičku majoránky, 3 prolisované stroužky česneku, 50 ml piva a vaříme ještě 5 minut. Popřípadě dochutíme lžící sójové omáčky. Podáváme s těstovinami.
Tipy:
Kromě těstovin můžeme také guláš z mletého masa podávat s bramborovým knedlíkem nebo kynutým houskovým knedlíkem.
Na talíři těstoviny ozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Video receptuMajoránku vždy přidáváme při vaření až nakonec a vaříme maximálně 5 minut. Jinak by zhořkla.