Houskový kynutý knedlík recept

Houskový kynutý knedlík recept
Houskový kynutý knedlík recept


Jednoduchý recept na houskový kynutý knedlík, který se hodí k pečenému masu a například špenátu nebo zelí. Příprava není vůbec nijak složitá. Na knedlíku si ale určitě pochutnáte a oblíbíte si ho.

KVÁSEK:

  • 165 ml vlažné vody

  • 1/2 lžičky cukru krystal

  • 20 g droždí (1/2 kostky)

  • 1/2 lžičky hladké mouky na poprášení

  • TĚSTO:
  • 2 rohlíky (den staré)

  • 300 g polohrubé mouky

  • 1 lžička soli

  • 1 vejce

Postup:

  • KVÁSEK: Ve 165 ml vlažné vody rozmícháme 1/2 lžičky cukru krystal a 20g droždí. Směs jemně posypeme lžičkou mouky a necháme 20 minut v teple vzejít kvásek.Kvásek na knedlíky recept
  • Dva den staré rohlíky nakrájíme na kostičky.Rohlíky na kynuté knedlíky recept
  • TĚSTO: Smícháme 300 gramů polohrubé mouky a 1 lžičku soli. Poté přidáme kvásek, 1 vejce (NE přímo z lednice) a vypracujeme těsto. Do těsta poté vmícháme nakrájené rohlíky.Kynuté nejlepší houskové knedlíky recept
  • Těsto necháme v teple pod utěrkou 1 hodinu kynout.Kynuté těsto pod utěrkou recept
  • Poté nakynuté těsto rozdělíme na pomoučeném vále na dva kusy a vytvarujeme knedlíky.Knedlíky s krájenou houskou recept
  • Knedlíky vkládáme do vařící vody a vaříme 23 minut, po 5 minutách je otáčíme.Houskové kynuté knedlíky jednoduchý  recept
  • Po vyndání knedlíky musíme propíchat vidličkou aby vyšla pára, protože jinak se knedlík srazí!!! Jak propíchat knedlíky

Tipy:

Těsto necháme kynout například na vlažných kamnech nebo mírně předehřáté troubě.

Těsto je důležité při kynutí přikrýt utěrkou aby neoschlo a neztvrdlo.

Knedlíky vaříme pozvolna, voda by neměla příliš vřít.

Aby těsto správně vykynulo, nesmíme přidat žádnou ingredienci studenou.

Video receptu