Jidášovo ucho se dá použít i do gulášové polévky podle receptu a chutná skvěle. V supermarketu ho seženeme sušené po celý rok. Není tak problém si toto jídlo kdykoliv uvařit i když v lese zrovna houby nejsou.
Ingredience:
1 hrst sušeného Jidášova ucha
600 g brambor
4 buřty
1 cibule
2 lžíce sladké papriky
2 lžíce hladké mouky
bujon
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
pepř
5 stroužků prolisovaného česneku
sůl
1 lžíce majoránky
Postup:
- Sušené Jidášovo ucho namočíme předem do vody podle návodu na obalu.
- Buřty nakrájíme na půlkolečka, cibuli nadrobno, brambory na kostičky a Jidášovo ucho na větší kousky.
- Cibuli zesklovatíme na oleji. Poté přidáme buřty a ještě chvíli smažíme. Nakonec přidáme 2 lžíce sladké mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky (smažíme už jen půl minuty).
- Zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme bujón, nakrájené Jidášovo ucho, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, pepř a vaříme 20 minut.
- Poté přidáme brambory a prolisovaný česnek a vaříme brambory doměkka. Nakonec dochutíme solí, přidáme 1 lžíci majoránky a můžeme podávat.
Tipy:
Mletou sladkou papriku nikdy nesmažíme dlouho, protože by zhořkla.
Pokud nám nevadí štiplavá chuť česneku, tak ho přidáme až před koncem vaření a v jídle bude více cítit.
Video receptuGulášovou polévku s Jidášovým uchem podáváme s čerstvým chlebem.