Gulášová polévka s Jidášovým uchem recept

Buřtguláš s jidášovým uchem
Buřtguláš s jidášovým uchem


Jidášovo ucho se dá použít i do gulášové polévky podle receptu a chutná skvěle. V supermarketu ho seženeme sušené po celý rok. Není tak problém si toto jídlo kdykoliv uvařit i když v lese zrovna houby nejsou.

Ingredience:

  • 1 hrst sušeného Jidášova ucha

  • 600 g brambor

  • 4 buřty

  • 1 cibule

  • 2 lžíce sladké papriky

  • 2 lžíce hladké mouky

  • bujon

  • 2 bobkové listy

  • 5 kuliček nového koření

  • pepř

  • 5 stroužků prolisovaného česneku

  • sůl

  • 1 lžíce majoránky

Postup:

  • Sušené Jidášovo ucho namočíme předem do vody podle návodu na obalu.Jidášovo ucho recept
  • Buřty nakrájíme na půlkolečka, cibuli nadrobno, brambory na kostičky a Jidášovo ucho na větší kousky.Krájená zelenina
  • Cibuli zesklovatíme na oleji. Poté přidáme buřty a ještě chvíli smažíme. Nakonec přidáme 2 lžíce sladké mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky (smažíme už jen půl minuty).Buřtguláš
  • Zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme bujón, nakrájené Jidášovo ucho, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, pepř a vaříme 20 minut.Guláš z buřtů
  • Poté přidáme brambory a prolisovaný česnek a vaříme brambory doměkka. Nakonec dochutíme solí, přidáme 1 lžíci majoránky a můžeme podávat.Párkový guláš

Tipy:

Mletou sladkou papriku nikdy nesmažíme dlouho, protože by zhořkla.

Pokud nám nevadí štiplavá chuť česneku, tak ho přidáme až před koncem vaření a v jídle bude více cítit.

Gulášovou polévku s Jidášovým uchem podáváme s čerstvým chlebem.

Video receptu