I z mletého masa se dá udělat vynikající rizoto a příprava je navíc velice jednoduchá. Jako přílohu můžeme podávat například kyselou okurku. Určitě recept na netradiční rizoto vyzkoušejte.


Ingredience:
1 cibule
1 stroužek česneku
olej
500 g mletého vepřového masa
1 lžička soli
1/2 lžičky drceného kmínu
pepř
tvrdý sýr na posypání
200 g sterilované zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)
2 – 3 pytlíky vařené rýže
Postup:
- Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.
- Cibuli necháme zesklovatět na pánvi na oleji a poté přidáme mleté maso, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky drceného kmínu, pepř, nakrájený česnek a orestujeme maso dotmava.
- Poté maso podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí doměkka.
- Když je mleté maso měkké, tak přidáme sterilovanou zeleninu a ještě chvilku na plotně prohřejeme.
- Nakonec přidáme vařenou rýži a vše důkladně promícháme popřípadě dosolíme.
- Hotové rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Tipy:
Na posypání rizota použijeme výrazný sýr který mu dodá lahodnou chuť.
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Každý druh rýže se vaří jinak dlouho.
Přehrát recept jako video:Při častém vaření rýže je ideální si pořídit rýžovar. Rýže se v něm nerozvaří a bude sypká.
