Rizoto z mletého masa recept

Rizoto z mletého masa recept
Rizoto z mletého masa recept


I z mletého masa se dá udělat vynikající rizoto a příprava je navíc velice jednoduchá. Jako přílohu můžeme podávat například kyselou okurku. Určitě recept na netradiční rizoto vyzkoušejte.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 1 stroužek česneku

  • olej

  • 500 g mletého vepřového masa

  • 1 lžička soli

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • pepř

  • tvrdý sýr na posypání

  • 200 g sterilované zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)

  • 2 – 3 pytlíky vařené rýže

Postup:

  • Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.Nakrájená cibule
  • Cibuli necháme zesklovatět na pánvi na oleji a poté přidáme mleté maso, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky drceného kmínu, pepř, nakrájený česnek a orestujeme maso dotmava. Mleté maso na pánvi
  • Poté maso podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí doměkka.Dušené mleté maso
  • Když je mleté maso měkké, tak přidáme sterilovanou zeleninu a ještě chvilku na plotně prohřejeme.Zelenina s mletým masem
  • Nakonec přidáme vařenou rýži a vše důkladně promícháme popřípadě dosolíme.Mleté maso s rýží
  • Hotové rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.Rizoto servírování

Tipy:

Na posypání rizota použijeme výrazný sýr který mu dodá lahodnou chuť.

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Každý druh rýže se vaří jinak dlouho.

Při častém vaření rýže je ideální si pořídit rýžovar. Rýže se v něm nerozvaří a bude sypká.

Video receptu