I z mletého masa se dá udělat vynikající rizoto a příprava je navíc velice jednoduchá. Jako přílohu můžeme podávat například kyselou okurku. Určitě recept na netradiční rizoto vyzkoušejte.
Ingredience:
1 cibule
1 stroužek česneku
olej
500 g mletého vepřového masa
1 lžička soli
1/2 lžičky drceného kmínu
pepř
tvrdý sýr na posypání
200 g sterilované zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)
2 – 3 pytlíky vařené rýže
Postup:
- Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.
- Cibuli necháme zesklovatět na pánvi na oleji a poté přidáme mleté maso, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky drceného kmínu, pepř, nakrájený česnek a orestujeme maso dotmava.
- Poté maso podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí doměkka.
- Když je mleté maso měkké, tak přidáme sterilovanou zeleninu a ještě chvilku na plotně prohřejeme.
- Nakonec přidáme vařenou rýži a vše důkladně promícháme popřípadě dosolíme.
- Hotové rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Tipy:
Na posypání rizota použijeme výrazný sýr který mu dodá lahodnou chuť.
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Každý druh rýže se vaří jinak dlouho.
Video receptuPři častém vaření rýže je ideální si pořídit rýžovar. Rýže se v něm nerozvaří a bude sypká.