Pivní pochoutka na kterou nedají Češi dopustit, to jsou párečky v pikantní medové omáčce. Už nemusíte na tuto dobrotu chodit do restaurace. Příprava je totiž velice jednoduchá a zvládnete ji doma.
Ingredience:
6 párků
1 červená cibule
2 stroužky česneku
2 lahůdkové cibulky
1/2 kapie
olej
0,5 l černého piva
2 lžíce kečupu
1 lžíce sladké chilli omáčky
1/2 lžičky drceného kmínu
pepř
1 lžička medu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worcesterové omáčky
Postup:
- Perky nožem nařežeme z obou stran do křížků.
- Nakrájíme 1 červenou cibuli, 2 česneky, 2 lahůdkové cibulky a 1/2 kapie.
- Párky osmažíme z obou stran na oleji.
- Poté dáme párky stranou, do hrnce nalijeme půllitr černého piva, přidáme 2 lžíce kečupu, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 1/2 lžičky drceného kmínu, pepř, 1 lžičku medu, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky, nakrájenou zeleninu, vložíme zpět párky. Přivedeme k varu.
- Vaříme cca 35 minut dokud omáčka nezhoustne. Podáváme s chlebem.
Tipy:
Milovníci pálivých jídel můžu do receptu přidat nakrájenou chilli papričku.
Vyzkoušejte také recept buřty na černém pivu které se zapékají v troubě.
Video receptuDo receptu použijte pouze kvalitní párky s vysokým obsahem masa.