Pečené vepřové koleno na zelí recept

Pečené vepřové koleno na zelí recept


Recept na vepřové koleno, které se peče společně se zelím. Díky tomu získá zelí z masa vynikající chuť. Navíc vaříte vše pohromadě. Takže je příprava jednoduchá a máte kvalitní hlavní chod na stole.

Ingredience:

  • 1 vepřové koleno

  • 2 bobkové listy

  • 1 cibule

  • 6 stroužků česneku

  • 5 kuliček nového koření

  • 10 kuliček celého pepře

  • 1,5 lžíce soli

  • 1 kg kysaného zelí bez šťávy

  • 1 – 2 lžíce cukru

  • NA POTŘENÍ:
  • 2 lžíce oleje

  • 1 lžička sušeného česneku

  • 1 lžička sójové omáčky

  • 1 lžíce sladké chilli omáčky

  • PŘÍLOHA:
  • knedlík

Postup:

  • Vepřové koleno dáme do hrnce, přidáme 2 bobkové listy, 1 rozkrojenou cibuli, 6 stroužků česneku, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 1,5 lžíci soli, zalijeme vodou aby bylo koleno potopené a vaříme podle velikosti kolene dvě až tři hodiny doměkka.Vařené koleno s kořením recept
  • Na potírání smícháme 2 lžíce oleje, 1 lžičku sušeného česneku, 1 lžičku sójové omáčky a 1 lžíci sladké chilli omáčky.Marináda na vepřové koleno
  • Do pekáčku dáme kysané zelí bez šťávy, 1 – 2 lžíce cukru a promícháme. Na zelí potom položíme vařené koleno a zelí podlijeme vývarem. Koleno potřeme marinádou a pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů cca 50 minut. Během pečení kontrolujeme aby se nevyvařil vývar, popřípadě dolijeme. Vepřové koleno se zelím a knedlíkem
  • Podáváme ihned po upečení s knedlíkem.Vepřo knedlo zelo recept

Tipy:

Kromě bramborového knedlíku se k pečenému kolenu a zelí hodí i kynutý houskový knedlík.

Maso během pečení ještě potíráme marinádou. Bude mít krásnou barvu a chuť.

Vývar z kolene si necháme, nevyléváme ho a použijeme na polévku.

Video receptu