Bůček, který se peče při nízké teplotě v pikantní marinádě. Po dopečení se maso doslova rozpadá a marináda mu dodá parádní chuť. Lahodný recept na pečený bůček který si určitě oblíbíte.
Ingredience:
1 lžička soli
1 lžička plnotučné hořčice
2 lžíce medu
1 lžíce jablečného octa
2 lžíce sójové omáčky
4 lžíce sladké chilli omáčky
2 prolisované stroužky česneku
800 g bůčku
Postup:
- MARINÁDA: Smícháme 1 lžičku soli, 1 lžičku plnotučné hořčice, 2 lžíce medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce sladké chilli omáčky a 2 prolisované stroužky česneku.
- Bůček nakrájíme na plátky 2 cm široké.
- Bůček naložíme do marinády a necháme do druhého dne v lednici.
- Do pekáčku dáme 150ml vody a přidáme marinovaný bůček i s marinádou.
- Pečeme v troubě na 175 stupňů 2,5 hodiny přikryté, poté maso otočíme a pečeme ještě 10 minut odkryté. Během pečení kontrolujeme aby se nevyvařila voda.
Tipy:
Při výběru bůčku spíše volíme méně tučný kus.
Marinovaný pečený bůček podáváme s pečivem nebo s vařeným bramborem.
Video receptuKe konci pečení můžeme přidat i trochu piva. Ne každému ale nahořklá chuť po pivu chutná.