Marinovaný pomalu pečený bůček recept

Marinovaný pomalu pečený bůček recept



Bůček, který se peče při nízké teplotě v pikantní marinádě. Po dopečení se maso doslova rozpadá a marináda mu dodá parádní chuť. Lahodný recept na pečený bůček který si určitě oblíbíte.

Ingredience:

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • 2 lžíce medu

  • 1 lžíce jablečného octa

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 4 lžíce sladké chilli omáčky

  • 2 prolisované stroužky česneku

  • 800 g bůčku

Postup:

  • MARINÁDA: Smícháme 1 lžičku soli, 1 lžičku plnotučné hořčice, 2 lžíce medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce sladké chilli omáčky a 2 prolisované stroužky česneku.Marináda na maso
  • Bůček nakrájíme na plátky 2 cm široké.Bůček recept
  • Bůček naložíme do marinády a necháme do druhého dne v lednici.Naložený bůček recept
  • Do pekáčku dáme 150ml vody a přidáme marinovaný bůček i s marinádou.Pomalu pečený bůček s medem recept
  • Pečeme v troubě na 175 stupňů 2,5 hodiny přikryté, poté maso otočíme a pečeme ještě 10 minut odkryté. Během pečení kontrolujeme aby se nevyvařila voda.Pečený vepřový bok s marinádou

Tipy:

Při výběru bůčku spíše volíme méně tučný kus.

Marinovaný pečený bůček podáváme s pečivem nebo s vařeným bramborem.

Ke konci pečení můžeme přidat i trochu piva. Ne každému ale nahořklá chuť po pivu chutná.