Fazolová polévka je sama o sobě dobrá. A když jí doplníme ještě o chutnou klobásu, máme ideální recept. Tu chuť si zamilujete. Luštěninová vydatná polévka která dokáže nejen zahřát, ale i dokonale zasytit.
Ingredience:
500 g bílých fazolí
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1 cibule
2 šunkové klobásy
1 lžíce mleté papriky
pepř
5 stroužků prolisovaného česneku
1 bujon nebo sůl
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce sušené majoránky
Postup:
- Fazole namočíme předem podle návodu na obalu. Poté fazole vaříme v nové vodě s bobkovým listem a novým kořením doměkka.
- Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno, 2 šunkové klobásy na půlkolečka a obojí orestujeme na oleji na pánvi. Poté přidáme mletou papriku a hladkou mouku a po minutě smažení vypneme.
- Směs přidáme do polévky když jsou fazole téměř měkké, polévku opepříme, přidáme prolisovaný česnek, sůl nebo bujón a ještě 10 minut vaříme.
- Minutu před koncem vaření přidáme lžíci majoránky a můžeme podávat. Polévku ozdobíme nakrájenou petrželí.
Tipy:
V receptu je použita šunková klobása protože není tolik tučná.
Mletou papriku nikdy nesnažíme zprudka ani dlouho, protože by zhořkla.
Video receptuFazole a jiné luštěniny se solí až nakonec, protože jinak by se vaření protáhlo.