Kapří hranolky je jídlo které milují i děti. Pokud je připravíte z kapřích filetů a s bramborovým salátem tak si opravdu pochutnáte.
Ingredience:
filet z kapra s prořezávanými kostmi 450 g
sůl
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
olej
- BRAMBOROVÝ SALÁT:
600 g vařených brambor (varný typ A)
50 g vařené petržele
50 g vařeného celeru
100 g vařené mrkve
2 zavařené kyselé okurky
2 vařená vejce
1 cibule
sůl
pepř
120 ml majonézy
3 lžíce kyselého láku z okurek
2 lžíce mraženého hrášku
1 lžíce plnotučné hořčice
Postup:
- Filet z kapra s prořezávanými kostmi 450 g osolíme.
- Filet nakrájíme na hranolky.
- Rybí hranolky obalíme v hladké mouce, rozkvedlaném vejci a strouhance.
- Smažíme na oleji.
- BRAMBOROVÝ SALÁT:
Do mísy dáme nakrájené ingredience na kostičky: 600 g vařených brambor, 50 g vařené kořenové petržele, 50 g vařeného celeru, 100 g vařené mrkve, 2 zavařené kyselé okurky, 2 vařená vejce natvrdo. Přidáme 1 nakrájenou cibuli nadrobno, sůl, pepř, 120 ml majonézy, 3 lžíce kyselého láku z okurek, 2 lžíce mraženého hrášku, 1 lžíci plnotučné hořčice a vše důkladně promícháme. - Podáváme společně bramborový salát a osmažené kapří hranolky.
Tipy:
Při servírování přidáme nakrájený citrón a petrželku.
Kapří hranolky můžeme také podávat s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Video receptuNa bramborový salát vždy kupujeme brambory varného typu A.