
Vyzkoušejte jednoduchý recept na okurkový salát, který je vynikající jako příloha k hlavnímu chodu. Salát připravujeme hlavně v létě, je hodně okurek. Díky použitému citronu je okurka kyselejší a to je ideální například k řízkům a bramboru nebo k takovým karbanátkům jako kyselá příloha.
Ingredience:
1 salátová okurka
1/2 lžičky soli
2 lžičky cukru moučka
1 lžíce citronové šťávy
1 malá cibule
nakrájený kopr
Postup:
- Salátovou okurku nastrouháme na struhadle nahrubo. Přidáme 1/2 lžičky soli a 2 lžičky cukru moučka, pepř a 1 lžíci citronové šťávy. Nakonec do okurkového salátu vmícháme jemně nakrájenou malou cibulku a trochu pokrájeného kopru.
- Salát přendáme do menších servírovacích mističek a můžeme podávat.
Tipy:
Okurkový salát připravujeme hlavně v létě když je okurková sezóna.
Okurkový salát chutná nejlépe vychlazený z lednice, obzvláště v létě když jsou vysoké teploty.
Video receptuOkurky obsahují hodně vitamínu C a jsou také bohaté na minerální látky.