Bramborové noky s houbami a slaninou recept

Bramborové noky s houbami a slaninou recept



Bramborové noky jsou ideální příloha a se slaninou a houbami chutnají doslova skvěle. Příprava noků není tak složitá jak si lidé myslí. Recept na cca 55 – 60 noků vyzkoušejte a budete mile překvapeni. Noky navíc můžete přidávat jako přílohu k hlavním chodům.

Video bramborové noky s houbami a slaninou

Ingredience:

  • 1 velká cibule

  • 200 g anglické slaniny vcelku

  • 300 g balení hlívy ústřičné

  • olej

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • pepř

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • sůl

  • NOKY:
  • 600 g vařených brambor

  • 250 g hrubé mouky

  • 2 vejce

  • sůl

Postup:

  • Nakrájíme cibuli nadrobno, anglickou slaninu na kostičky, a hlívu ústřičnou (použijeme pouze horní měkké části houby).Houby s cibulkou
  • Vše společně orestujeme na pánvi na oleji. Přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, trochu pepře, když je houba měkká tak přidáme 1 lžíci sójové omáčky a směs dosolíme. Smažíme už jen minutu.Houby se slaninou
  • NOKY: Vychladlé vařené brambory nastrouháme najemno. Strouhané brambory
  • Přidáme jednu menší lžičku soli, 2 vejce, 250 g hrubé mouky a důkladně vypracujeme těsto.Bramborové noky těsto
  • Na pomoučeném vále těsto rozdělíme na 4 kusy a každý vyválíme na váleček cca 2 cm tlustý. Z něj pak nožem krájíme jednotlivé noky.Noky těsto
  • Noky vaříme v osolené vodě cca 3 minuty, hotové noky vyplavou.Noky vařené ve vodě
  • Vařené noky scedíme a podáváme společně se směsí z hub a anglické slaniny.Noky s cibulkou a uzeným masem

Tipy:

Z připraveného těsta je celkem cca 55 – 60 noků, podle velikosti.

Kromě hlívy ústřičné můžeme do směsi přidat jakékoliv druhy čerstvých jedlých hub.

Spodní tvrdé části hlívy ústřičné použijeme například pod maso nebo do guláše.

Přehrát recept jako video:
video