Hovězí krk na houbách recept

Hovězí krk na houbách recept
Hovězí krk na houbách recept


Hovězí krk s omáčkou dochucený o špek a houby, které mu dodají skvělou chuť. Podáváme s rýží nebo kynutým či bramborovým knedlíkem. Hovězí maso je poslední dobou stále více oblíbené, tak proč nevyzkoušet následující recept.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 250 g čerstvých hub

  • 800 g hovězí krk

  • sůl

  • pepř

  • celkem 2 lžíce hladké mouky

  • celkem 2 lžíce plnotučné hořčice

  • olej

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 l vývaru (nebo vody)

  • 1 bujon (volitelné)

  • kousek uzeného špeku

  • PŘÍLOHA:
  • rýže, knedlík…

Postup:

  • Nakrájíme cibuli, česneky a čerstvé houby (hříbky, hlíva ústřičná…). Hovězí krk nakrájíme na větší kostky.Houbové recepty
  • Maso osolíme, opepříme, posypeme 1 lžíci hladké mouky a promícháme. Poté přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice a ještě jednou promícháme aby se dostala na všechny kousky masa.Hovězí maso na hořčici
  • Maso zprudka orestujeme na oleji.Restované hovězí maso na pánvi
  • Poté přidáme nakrájenou cibuli a česneky, houby, drcený kmín, 1 lžíci hladké mouky, 1 lžíci plnotučné hořčice, kousek nakrájeného uzeného špeku, minutu orestujeme a zalijeme vývarem aby bylo maso potopené (nebo vodou a přidáme bujon). Vaříme pod pokličkou doměkka. Dušený hovězí krk na hořčici
  • Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.Hovězí maso s rýží recept

Tipy:

V létě použijeme lesní druhy hub jako například hříbky a v zimě můžeme koupit hlívu ústřičnou nebo žampiony v supermarketu.

Rýži vaříme až když je maso téměř měkké a pak podáváme obojí společně teplé. Rýže by se neměla vařit dopředu.

Kromě hovězího krku můžeme použít i jiné druhy masa na přípravu tohoto receptu jako například hovězí kýtu.

Video receptu