Pečené krkovice s kedlubnovým zelím recept

Pečené krkovice s kedlubnovým zelím recept



Tradiční recept na pečené krkovice s kedlubnovým zelím které podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem. Chutné syté jídlo které zasytí každého chlapa. Uvidíte že kedlubnové zelí zařadíte do svého jídelníčku nastálo.

Video pečené krkovice s kedlubnovým zelím

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 4 plátky vepřové krkovice

  • sůl

  • pepř

  • 1/2 lžičky kmín celý

  • KEDLUBNOVÉ ZELÍ:
  • 3 velké kedlubny

  • 1 cibule

  • olej

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 1 menší lžička soli

  • 1 lžička celého kmínu

  • pepř

  • 1 lžíce cukr krystal

  • 2 – 4 lžíce octa

Postup:

  • Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli a tři stroužky česneku nadrobno. Navrch dáme plátky nakrájené krkovice, které podlijeme vodou, opepříme, osolíme a posypeme kmínem.
    Pečené krkovice
  • Krkovice pečeme přikryté pokličkou nebo alobalem v předehřáté troubě na 220 stupňů cca hodinu. Poté alobal sundáme a dopečeme ještě na 200 stupňů na barvu.
  • KEDLUBNOVÉ ZELÍ: Nakrájíme jednu cibuli nadrobno a osmažíme na oleji. Poté přidáme 1 lžíci hladké mouky a minutu osmažíme. Nakonec přilijeme vodu a přidáme nastrouhané kedlubny nahrubo. Voda by měla být asi jen do poloviny aby nebyly kedlubny úplně potopené. Přidáme 1 menší lžičku soli, 1 lžičku celého kmínu, trochu mletého pepře, 1 lžíci cukru krystal, 2 až 4 lžíce octa podle chuti a vaříme až zelí zhoustne a změkne.
    Kedlubnové zelí recept
  • Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem. Maso knedlík a zelí recept

TIPY:

Pokud by bylo kedlubnové zelí pořád příliš řídké, tak můžeme přidat najemno nastrouhaný brambor a důkladně převařit.

Chuť kedlubnového zelí Vás určitě překvapí a věřte tomu, že ho nebudete vařit naposledy.

Maso můžeme použít buď vepřové krkovice nebo vepřovou plec. Trochu tučnější varianta může být vepřový bůček.

Přehrát recept jako video:
video