Holandský řízek recept

Holandský řízek recept
Holandský řízek recept


Ochucené vepřové mleté maso se sýrem obalené v trojobalu, to je holandský řízek. Jako příloha se podává bramborová kaše nebo vařený brambor. Jedná se o šťavnatější verzi klasického řízku, který je navíc dochucený sýrem.

Ingredience:

  • 500 g mletého masa (vepřové nebo mix)

  • 120 g gouda nebo eidam 45%

  • 1 vejce a vejce na obalování

  • 1 lžička soli

  • pepř

  • 1 lžíce krájené plocholisté petržele

  • olej

  • NA OBALENÍ:
  • vejce

  • hladká mouka

  • strouhanka

Postup:

  • K mletému masu přidáme strouhaný sýr nahrubo, 1 vejce, necelou lžičku soli a pepř, krájenou plocholistou petržel a vše důkladně promícháme.Směs na holandské řízky
  • Ze směsi ručně vytvarujeme řízky, které obalujeme v trojobalu. Nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.Mleté maso na řízek
  • Holandské řízky smažíme pozvolna z obou stran na oleji. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.Holandský řízek smažení

Tipy:

Pokud by byla masová směs na holandské řízky příliš řídká, tak do ní můžeme přidat trochu strouhanky nebo mouky.

Na internetu lze najít i recepty ve kterých se připravuje holandský řízek v troubě místo na pánvi.

Holandský řízek smažíme ve vyšší vrstvě oleje aby byl pěkně propečený.

Video receptu