Ideální způsob jak zpracovat libeček je libečkové domácí maggi. Používá se na dochucení nejen polévek ale i různých omáček a zeleninových salátů. Chuť je hodně aromatická a výrazná.
Postup:
- 130 g libečku i se stonky překrájíme na menší kousky.
- Přendáme do hrnce, přilijeme 550 ml studené vody a libeček trochu rozmixujeme tyčovým mixérem. NÉ ÚPLNĚ NA KAŠI !!!
- Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 25 minut.
- Poté přidáme 2 lžíce oleje, 1 lžičku soli a vaříme ještě 5 minut.
- Nakonec vše přecedíme přes jemné sítko a gázu, ze které důkladně vymačkáme všechnu šťávu.
- Zůstane cca 250 ml aromatické libečkové směsi, kterou naplníme do lahvičky. Skladujeme v chladu a přidáváme do polévek, omáček a zeleninových salátů.
Rady:
Libeček lze uchovat také sušením které je ve velké oblibě a je pak k dispozici po celý rok.
Libeček je hodně zdravé koření, ale musí se dávkovat v omezeném množství.
Video receptuVyzkoušejte také recept na domácí podravku.