Libečkové domácí maggi recept

Libečkové maggi recept
Libečkové maggi recept


Ideální způsob jak zpracovat libeček je libečkové domácí maggi. Používá se na dochucení nejen polévek ale i různých omáček a zeleninových salátů. Chuť je hodně aromatická a výrazná.

Ingredience:

  • 130 g libečku

  • 550 ml vody

  • 2 lžíce oleje

  • 1 lžička soli

Postup:

  • 130 g libečku i se stonky překrájíme na menší kousky.Libečkové koření recept
  • Přendáme do hrnce, přilijeme 550 ml studené vody a libeček trochu rozmixujeme tyčovým mixérem. NÉ ÚPLNĚ NA KAŠI !!!Libeček recepty
  • Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 25 minut.Vařený libeček recept
  • Poté přidáme 2 lžíce oleje, 1 lžičku soli a vaříme ještě 5 minut.Libečkové polévkové koření recept
  • Nakonec vše přecedíme přes jemné sítko a gázu, ze které důkladně vymačkáme všechnu šťávu.Koření z čerstvého libečku recept
  • Zůstane cca 250 ml aromatické libečkové směsi, kterou naplníme do lahvičky. Skladujeme v chladu a přidáváme do polévek, omáček a zeleninových salátů.Libečkové maggi recept

Rady:

Libeček lze uchovat také sušením které je ve velké oblibě a je pak k dispozici po celý rok.

Libeček je hodně zdravé koření, ale musí se dávkovat v omezeném množství.

Vyzkoušejte také recept na domácí podravku.

Video receptu