Hovězí vývar se zeleninou recept

Hovězí vývar se zeleninou recept



Vaření hovězího poctivého vývaru trvá sice delší dobu, ale určitě se vyplatí. Ochutnejte pořádně silný hovězí vývar se zeleninou podle našeho receptu. Takový vývar dokáže člověka posilnit, v zimních měsících i zahřát a dodat mu energii, vitamíny, minerály a kolagen.

Ingredience:

  • 0,8 kg hovězí maso přední a kosti

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 2 bobkové listy

  • 6 nových koření

  • 10 kuliček celého pepře

  • sůl

  • voda

  • kousek celeru

  • 3 malé petržele

  • 3 mrkve

Postup:

  • Hovězí maso dáme do hrnce a přidáme cibuli, 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 1/2 lžíce soli, zalijeme studenou vodou a pomalu přivedeme k varu.
    Maso a zelenina na hovězí vývar
  • Pokud se na povrchu vytvoří pěna, tak jí lžící sebereme a vyhodíme. Vývar necháme pozvolna táhnout pod pokličkou. Voda by měla jen minimálně vařit.
  • Mezitím si nakrájíme kousek celeru, 3 malé petržele a 3 mrkve. Zeleninu přidáme k vývaru když je maso téměř měkké a vaříme ještě 20 minut společně.
    Krájení zeleniny
  • Nakonec nakrájíme vařené maso, vývar popřípadě dosolíme a můžeme podávat.
    Krájení masa do polévky
  • Dobrou chuť.
    Polévka vývar v talíři

Tipy:

Maso a kosti na hovězí vývar můžeme před vařením opéct v troubě. Vývar pak bude mít ještě lepší chuť a barvu.

Pro krásnou barvu vývaru přidáme čistou cibuli i se slupkou.

Vývar dozdobíme sekanou listovou petrželkou nebo libečkem. Bylinky nejsou pouze jako ozdoba, ale dodají i chuť a aroma.