Bramborové lokše plněné mletým masem recept

Bramborové lokše plněné mletým masem recept
Bramborové lokše plněné mletým masem recept


Lokše neboli bramborové placky, jsou vynikající chutnou a oblíbenou alternativou místo knedlíků. Dnes si je ale připravíme plněné směsí z mletého masa. Kdo má rád pálivé pokrmy, může přidat i nakrájenou chilli papričku.

INGREDIENCE MASOVÁ SMĚS:

  • 1 kapie

  • 1 cibule

  • 500 g mleté maso mix

  • 2 stroužky česneku

  • 1 bujon

  • pepř

  • sůl

  • 1 lžička tymiánu

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 1 plechovka krájených rajčat

  • INGREDIENCE LOKŠE:
  • 400 g předem vařených brambor

  • 1/2 lžičky soli

  • 130 g hladké mouky

  • rozpuštěné máslo na potírání

Postup:

  • Nakrájíme 1 papriku kapii na kostičky a 1 cibuli nadrobno.Cibule a paprika recept
  • Cibuli zesklovatíme na oleji. Smažení cibule návod
  • Poté přidáme mleté maso které orestujeme.Smažené mleté maso recept
  • Přidáme nakrájenou kapii a 2 prolisované stroužky česneku, 1 bujón, 1 lžičku sušeného tymiánu, 1 lžíci plnotučné hořčice, trochu mletého pepře, 1 plechovku loupaných krájených rajčat a vše vaříme 20 minut.Mleté maso s rajčaty recept
  • Po 20 minutách vaření bez pokličky směs krásně zhoustne, maso změkne a zbývá už ji pouze popřípadě dosolit.Mleté maso směs na pánvi

LOKŠE:

  • 400 g předem vařených a vychladlých oloupaných brambor nastrouháme najemno.Strouhané brambory
  • K nastrouhaným bramborám přidáme 1/2 lžičky soli, 130 g hladké mouky a důkladně vypracujeme těsto.Těsto na bramborové lokše
  • Těsto rozdělíme na 8 dílů.Těsto lokše
  • Z každého kousku na pomoučeném vále vyválíme válečkem placku cca 20 cm.Válení lokšů válečkem
  • Lokše smažíme nasucho na pánvi z obou stran.Smažené lokše na pánvi recept návod
  • Pak je ještě můžeme potřít rozpuštěným máslem.Máslové lokše recept
  • Hotové lokše stočíme do trychtýře a naplníme masovou směsí. Vše můžeme ještě posypat nakrájenou petrželkou.Plněné lokše naslano recept

Tipy:

Mleté maso do receptu můžeme použít buď pouze vepřové, nebo hovězí, nebo mix.

Vařenou směs z mletého masa lze ještě přikořenit chilli papričkou a natírat například na topinky a mít tak vynikající předkrm.

V ideálním případě je nejlepší si mleté maso namlít doma, ale ne každý má na to doma vybavení.

Video receptu