Budapešťská pomazánka doma vyrobená chutná opravdu dokonale. Budapešťskou pomazánku si všichni občas kupujeme. Ale málokdo ví, že jí lze vyrobit snadno doma. Výroba zabere chvilku ale chuťově je mnohem lepší než z obchodu.
Ingredience:
1 menší cibule
2 lžíce nakládané kapie
250 g polotučný tvaroh
1 lžíce másla
2 lžičky sladké papriky
necelá 1 lžička soli
pepř
příloha – pečivo
Postup:
- 1 menší cibulku nakrájíme hodně nadrobno a nakládané kapie na malé kostičky.
- Obojí přidáme do misky společně s 250 g polotučného tvarohu (vanička), 1 lžíci másla (ne přímo z lednice), 2 rovné lžičky sladké mleté papriky, necelou lžičku soli a pepř.
- Vše důkladně promícháme a můžeme podávat s pečivem.
TIPY:
Milovníci pálivých jídel můžou do pomazánky přidat i nakrájenou chilli papričku.
Tvaroh je pro lidi přínosný, protože je velkým zdrojem bílkovin. Proto je tolik oblíbený.
Video receptuBudapešťskou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem a navrch můžeme ještě posypat nakrájenou bylinku (listová petržel, pažitka…).