Budapešťská pomazánka recept



Budapešťská pomazánka doma vyrobená chutná opravdu dokonale. Budapešťskou pomazánku si všichni občas kupujeme. Ale málokdo ví, že jí lze vyrobit snadno doma. Výroba zabere chvilku ale chuťově je mnohem lepší než z obchodu.

Přehrát videorecept budapešťská pomazánka

Ingredience:

  • 1 menší cibule

  • 2 lžíce nakládané kapie

  • 250 g polotučný tvaroh

  • 1 lžíce másla

  • 2 lžičky sladké papriky

  • necelá 1 lžička soli

  • pepř

  • příloha – pečivo

Postup:

  • 1 menší cibulku nakrájíme hodně nadrobno a nakládané kapie na malé kostičky.Cibule a kapie
  • Obojí přidáme do misky společně s 250 g polotučného tvarohu (vanička), 1 lžíci másla (ne přímo z lednice), 2 rovné lžičky sladké mleté papriky, necelou lžičku soli a pepř.Pomazánka
  • Vše důkladně promícháme a můžeme podávat s pečivem.Pomazánka s paprikou

TIPY:

Milovníci pálivých jídel můžou do pomazánky přidat i nakrájenou chilli papričku.

Tvaroh je pro lidi přínosný, protože je velkým zdrojem bílkovin. Proto je tolik oblíbený.

Budapešťskou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem a navrch můžeme ještě posypat nakrájenou bylinku (listová petržel, pažitka…).

Přehrát recept jako video:
video