Rajská omáčka s karbanátky recept

Rajská omáčka s karbanátky recept
Rajská omáčka s karbanátky recept


Pro milovníky rajské omáčky, kteří nemají rádi plněné papriky, existuje alternativa s karbanátky. Chuťově se jedná o velice podobný recept, stejně dobrý. Někomu dokonce chutnají smažené karbanátky v rajské omáčce ještě více.

Ingredience:

  • 1 velká cibule

  • 500 g mleté maso mix

  • 1 menší lžička soli

  • pepř

  • 2 lžičky majoránky

  • 1 vejce

  • 3 stroužky česneku

  • 1 lžíce strouhanky

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • olej

  • OMÁČKA:
  • 2 bobkové listy

  • 4 kuličky nového koření

  • 6 kuliček celého pepře

  • 2 hřebíčky

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 1 litr studené vody

  • 1 plechovka krájených rajčat

  • 140 g rajčatový protlak

  • 1 bujon

  • 1 – 2 lžíce cukr krystal

  • PŘÍLOHA:
  • těstoviny, houskový knedlík…

Postup:

  • Velkou cibuli nakrájíme nadrobno.
  • KARBANÁTKY:
    Polovinu nakrájené cibule přidáme k mletému masu, dále přidáme 1 menší lžičkou soli, pepř, 2 lžičky majoránky, 1 vejce, 3 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci strouhanky, 1 lžíci plnotučné hořčice a vše důkladně promícháme.Maso na karbanátky
  • Z masové směsi tvoříme stejně velké karbanátky které smažíme z obou stran na oleji.Karbanátky výrobaSmažení karbanátků
  • OMÁČKA:
    Na oleji osmažíme druhou polovinu nakrájené cibule. Během smažení přidáme i 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček celého pepře a 2 hřebíčky. Když cibulka zesklovatí, tak přidáme 1 plnou lžíci hladké mouky, minutu smažíme a poté zalijeme 1 litrem vody. Přidáme 1 plechovku krájených loupaných rajčat, 140 g rajčatového protlaku, 1 bujon, pepř, 1 – 2 lžíce cukru krystal a vaříme 25 minut.Smažená cibule s kořením
  • Omáčka během vaření krásně zhoustne a pak už ji stačí pouze přepasírovat přes cedník.Pasírování rajčat
  • K omáčce a karbanátkům podáváme vařené těstoviny.Karbanátky s omáčkou

TIPY:

K rajské omáčce s karbanátky můžeme podávat nejen těstoviny ale například i houskový knedlík.

Pokud by byla omáčka po pasírování příliš řídká, tak ji ještě chvilku povaříme.

Koření není zapotřebí dávat do speciálního sáčku, protože nakonec se omáčka pasíruje přes cedník.

Video receptu