Párkový guláš s anglickou slaninou a bramborami recept

Párkový guláš s anglickou slaninou a bramborami recept



Párkový guláš je rychlý na přípravu a chutná skvěle. Ideální oběd například na chatě kde není tolik prostoru na dlouhé složité vaření. Jako příloha čerstvé pečivo například chleba nebo rohlík. I guláš bez čerstvého masa může chutnat skvěle.

Přehrát videorecept párkový guláš

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 6 brambor

  • 5 ks párek

  • 300 g anglická slanina

  • 1 čerstvá paprika

  • 1 rajče

  • olej

  • 2 lžíce sladké mleté papriky

  • 3 stroužky prolisovaného česneku

  • 1 bujon

  • pepř

  • 2 bobkové listy

  • 5 kuliček nového koření

  • 1/2 lžičky celého kmínu

  • 150 ml vody

  • 1,5 lžíce hladké mouky

  • 1 lžíce majoránky

Postup:

  • Jako první nakrájíme cibuli nadrobno, brambory na větší kostky, dále nakrájíme párky, anglickou slaninu, papriku, rajče a 3 stroužky česneku prolisujeme.Ingredience na guláš
  • Na oleji zpěníme cibuli, přidáme párky a anglickou slaninu a několik minut orestujeme. Nakonec přidáme 2 lžíce sladké papriky, jen krátce orestujeme a zalijeme vodou. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou papriku, rajče a brambory a přivedeme k varu.
  • Přidáme 1 bujón, trochu pepře, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1/2 lžičky celého kmínu, přivedeme k varu a vaříme 10 minut.Koření na guláš
  • Mezitím důkladně rozmícháme 150 ml vody a 1,5 lžíce hladké mouky.
  • Směs mouky přidáme do guláše a převaříme ještě dalších minimálně 10 minut. Zahuštění guláše
  • Nakonec přidáme 1 lžíci majoránky, popřípadě guláš dosolíme a vaříme už jen minutu. Můžeme podávat.Guláš servírování

TIPY:

Mletou papriku nikdy nesmažíme dlouho protože by zhořkla.

Majoránku nikdy nevaříme dlouho a přidáváme jí do guláše těsně před podáváním, protože jinak zhořkne.

Mouku musíme vždycky minimálně 10 minut převařit aby nezůstala v jídle její chuť.

Přehrát recept jako video:
video