Opravdu lahodný rychlý recept na polévku z červené čočky s pikantní klobásou. Polévku podáváme jen tak, nebo s čerstvým pečivem, například chlebem.
Ingredience:
1 cibule
3 stroužky česneku
100 g mrkve
200 g pikantní klobásy
olej
1 lžíce hladké mouky
1 litr vývaru nebo vody
150 g červené čočky
400 g krájených loupaných rajčat v plechovce
1/2 lžičky sušeného tymiánu
sůl
pepř
Postup:
- Nakrájíme 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 100 g mrkve a 200 g pikantní klobásy.
- Cibuli zesklovatíme na oleji.
- Pak přidáme nakrájené česneky, mrkev a klobásu a ještě 1 minutu restujeme.
- Poté přidáme 1 vrchovatou lžíci hladké mouky, restujeme 30 vteřin a přilijeme 1 l vývaru nebo vody.
- Přidáme 150 g propláchnuté červené čočky, 400 g krájených loupaných rajčat z plechovky, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, sůl a pepř. Polévku vaříme 25 minut nebo mrkev do měkka.
Tipy:
Na talíři polévku dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Pokud máte rádi pálivé polévky, tak přidejte trochu mletého chilli.
Video receptuČervená čočka má tu výhodu, že se nemusí namáčet předem.