Polévka z červené čočky s pikantní klobásou

Polévka z červené čočky s pikantní klobásou
Polévka z červené čočky s pikantní klobásou


Opravdu lahodný rychlý recept na polévku z červené čočky s pikantní klobásou. Polévku podáváme jen tak, nebo s čerstvým pečivem, například chlebem.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 100 g mrkve

  • 200 g pikantní klobásy

  • olej

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 1 litr vývaru nebo vody

  • 150 g červené čočky

  • 400 g krájených loupaných rajčat v plechovce

  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

  • sůl

  • pepř

Postup:

  • Nakrájíme 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 100 g mrkve a 200 g pikantní klobásy.Zeleninová polévka s klobásou recept
  • Cibuli zesklovatíme na oleji.Smažená cibule recept
  • Pak přidáme nakrájené česneky, mrkev a klobásu a ještě 1 minutu restujeme.Klobásová polévka recept
  • Poté přidáme 1 vrchovatou lžíci hladké mouky, restujeme 30 vteřin a přilijeme 1 l vývaru nebo vody.Polévka s klobásou recept
  • Přidáme 150 g propláchnuté červené čočky, 400 g krájených loupaných rajčat z plechovky, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, sůl a pepř. Polévku vaříme 25 minut nebo mrkev do měkka.Mrkvová polévka s čočkou

Tipy:

Na talíři polévku dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Pokud máte rádi pálivé polévky, tak přidejte trochu mletého chilli.

Červená čočka má tu výhodu, že se nemusí namáčet předem.

Video receptu