Hanácký salát z pečeného hlávkového zelí recept

Hanácký salát s pečeným hlávkovým zelím recept
Hanácký salát s pečeným hlávkovým zelím recept


Hanácký salát můžeme připravit nejen z kysaného zelí, ale i z čerstvého hlávkového pečeného. Dodáte tak salátu ještě další novou chuť.

Ingredience:

  • 1 malá hlávka červeného zelí

  • olej

  • sušený česnek

  • sůl

  • pepř

  • drcený kmín

  • 1 menší červená cibule

  • 3 lžíce majonézy

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • 1 lžička worcesterové omáčky

Postup:

  • Malou hlávku čerstvého červeného zelí nakrájíme na plátky 1,5 cm široké.Červené hlávkové zelí recepty
  • Zelí dáme na pečící papír, potřeme mašlovačkou olejem, posypeme sušeným česnekem, solí, pepřem a drceným kmínem.Pečené zelí recept
  • Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů asi 50 minut.
  • Nakrájíme menší červenou cibuli nadrobno a pečené červené zelí na malé proužky.Cibule se zelím recept
  • Obojí přendáme do mísy, přidáme 3 lžíce majonézy, 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžičku worcesterové omáčky, trochu pepře, popřípadě sůl. Vše důkladně promícháme.Zelný salát recept

Tipy:

Hanácký salát podáváme s pečivem nebo jako přílohu k masovým pokrmům.

Do hanáckého salátu můžeme přidat podle chuti i trochu jablečného octa.

Můžete také vyzkoušet recept na vynikající křimický salát.

Video receptu