Hanácký salát můžeme připravit nejen z kysaného zelí, ale i z čerstvého hlávkového pečeného. Dodáte tak salátu ještě další novou chuť.
Ingredience:
1 malá hlávka červeného zelí
olej
sušený česnek
sůl
pepř
drcený kmín
1 menší červená cibule
3 lžíce majonézy
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička worcesterové omáčky
Postup:
- Malou hlávku čerstvého červeného zelí nakrájíme na plátky 1,5 cm široké.
- Zelí dáme na pečící papír, potřeme mašlovačkou olejem, posypeme sušeným česnekem, solí, pepřem a drceným kmínem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů asi 50 minut.
- Nakrájíme menší červenou cibuli nadrobno a pečené červené zelí na malé proužky.
- Obojí přendáme do mísy, přidáme 3 lžíce majonézy, 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžičku worcesterové omáčky, trochu pepře, popřípadě sůl. Vše důkladně promícháme.
Tipy:
Hanácký salát podáváme s pečivem nebo jako přílohu k masovým pokrmům.
Do hanáckého salátu můžeme přidat podle chuti i trochu jablečného octa.
Video receptuMůžete také vyzkoušet recept na vynikající křimický salát.