Vyzkoušejte recept na lahodný čerstvý sýr s uzenou paprikou a česnekem, který chutná nejlépe na čerstvých opečených bagetkách. Domácí sýr je nejlepší. Ideální například na chlebíčky nebo jednohubky.
Ingredience:
250 g tučného vaničkového tvarohu
100 g zakysané smetany 18%
125 g másla
1/2 lžičky soli
1 lžička uzené papriky
2 prolisované stroužky česneku
na ozdobu krájený kopr
Postup:
- Do hrnce dáme 250 g tučného vaničkového tvarohu, 100 g zakysané smetany, 125 g másla, 1/2 lžičky soli a vše pomalu zahříváme až se máslo rozpustí a všechny suroviny spojí (směs nevaříme).
- Až se máslo rozpustí a suroviny spojí, tak vypneme oheň, přidáme 1 lžičku uzené mleté papriky a 2 prolisované stroužky česneku a vmícháme do směsi.
- Teplou směs plníme do sklenice a po vychladnutí skladujeme v ledničce.
- Sýr po ztuhnutí v ledničce mažeme na čerstvé pečivo nebo opečené tousty.
Tipy:
Na talíři můžeme namazaný sýr ozdobit nakrájeným koprem nebo pažitkou.
Kromě uzené papriky a česneku můžeme sýr ochutit i čerstvými bylinkami.
Video receptuPo vychladnutí necháme sýr v ledničce alespoň 3 hodiny aby ztuhl.