Zelí z červené cibule recept

Zelí z červené cibule recept



Alternativou klasického přílohového zelí k pokrmům, je dušené zelí z červené cibule. Uvidíte že si zelí oblíbíte a budete ho vařit často. Cibule mu dodá parádní chuť.

Ingredience:

  • 600 g červené cibule

  • olej

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička celého kmínu

  • 2 lžíce třtinového cukru

  • 2 lžíce 8% octa

  • 150 ml vody

Postup:

  • Cibule nakrájíme na půlkolečka.Červená cibule recept
  • Do hrnce dáme trochu oleje a na něm cibuli pár minut osmažíme. Během toho přidáme 1 lžičku soli, 1 lžičku celého kmínu, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce octa, 150 ml vody a vaříme bez poklice dokud se voda nevyvaří.Recept na cibulové zelí
  • Až se voda vyvaří a zelí zhoustne tak je hotové.Cibulové zelí z červené cibule recept

Tipy:

Cibulové zelí je ideální jako příloha ke knedlíkům a pečeným masům.

Poměr ingrediencí je v receptu pouze přibližný, protože každý má rád dušené přílohové zelí jinak kyselé a sladké.

Kromě klasického zelí můžeme připravit ještě i kedlubnové zelí, nebo cuketové zelí.