Alternativou klasického přílohového zelí k pokrmům, je dušené zelí z červené cibule. Uvidíte že si zelí oblíbíte a budete ho vařit často. Cibule mu dodá parádní chuť.
Ingredience:
600 g červené cibule
olej
1 lžička soli
1 lžička celého kmínu
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce 8% octa
150 ml vody
Postup:
- Cibule nakrájíme na půlkolečka.
- Do hrnce dáme trochu oleje a na něm cibuli pár minut osmažíme. Během toho přidáme 1 lžičku soli, 1 lžičku celého kmínu, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce octa, 150 ml vody a vaříme bez poklice dokud se voda nevyvaří.
- Až se voda vyvaří a zelí zhoustne tak je hotové.
Tipy:
Cibulové zelí je ideální jako příloha ke knedlíkům a pečeným masům.
Poměr ingrediencí je v receptu pouze přibližný, protože každý má rád dušené přílohové zelí jinak kyselé a sladké.
Video receptuKromě klasického zelí můžeme připravit ještě i kedlubnové zelí, nebo cuketové zelí.