Cuketové zelí recept

Cuketové zelí recept



Cuketové přílohové dušené zelí nepoznáte chutí od klasického zelí. Je to ideální způsob jak se zbavit v letních měsících nadměrného množství cuket. Tento recept musíte vyzkoušet.

Přehrát videorecept cuketové zelí

Ingredience:

  • 800 g mladých cuket bez velkých semen

  • 1 středně velký brambor

  • 1 cibule

  • 200 ml vody

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 lžička soli

  • 2 – 3 lžíce cukru krystal (podle chuti)

  • 4 – 5 lžic octa (podle chuti)

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno.Cibule do přílohového zelí
  • Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle.Strouhaná cuketa
  • Brambor nastrouháme na jemném struhadle.Strouhané brambory
  • Cibuli osmažíme na oleji.Smažená cibule recept
  • K osmažené cibuli přidáme nastrouhanou cuketu a brambor, 200 ml vody, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku soli, 2 – 3 lžíce cukru krystal (podle chuti), 4 – 5 lžic octa (podle chuti) a dusíme 5 minut pod poklicí.Dušené cuketové zelí recept
  • Poté poklici sundáme a dusíme 10 minut bez poklice aby se zelí zahustilo a voda se vyvařila.Dušené cuketové zelí recept
  • Podáváme jako přílohové zelí k masu a knedlíku.Knedlo zelo uzené maso

Tipy:

Poměr octa a cukru je v receptu pouze přibližný, jelikož někdo má rád zelí kyselejší a někdo více sladké.

U velkých cuket je zapotřebí lžící vydlabat vnitřek se semeny. Ten při vaření nepoužijeme.

Jelikož se cuketové zelí vaří kratší dobu než klasické zelí, tak se do něj přidává mletý kmín a ne celý.

Přehrát recept jako video:
video