Recept na bramborové noky s petrželí které jsou jako úžasná příloha k hlavním chodům. Příprava noků zabere jen chvilku a není složitá. Noky se dají zamrazit a použít když je potřeba. Můžete je tak mít vždy připravené do zásoby. Těsto je na cca 80 noků (podle velikosti).
Postup:
- Vychladlé vařené oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle.
- Přidáme k nim 1 lžičku soli, 2 vejce, nakrájenou petržel nadrobno a 250 g hrubé mouky.
- Vše promícháme aby nám vzniklo těsto.
- Těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 4 kusy a z každého kusu vyválíme váleček tlustý 2 cm. Každý váleček nakrájíme na jednotlivé noky nožem.
- Noky házíme do vroucí vody a vaříme 3 minuty. Hotové vyplavou na hladinu.
- Scezené noky podáváme jako přílohu k hlavním pokrmům.
Tipy:
Do každého noku můžeme udělat obtisk vidličkou a dát jim tak zajímavý vzhled.
Hotové noky rozložíme vedle sebe na talíř aby se neslepily.
Video receptuNoky lze také podávat s osmaženou cibulkou a anglickou slaninou. Máte tak rychlý předkrm.