Bramborové noky s petrželí recept

Bramborové noky s petrželí recept



Recept na bramborové noky s petrželí které jsou jako úžasná příloha k hlavním chodům. Příprava noků zabere jen chvilku a není složitá. Noky se dají zamrazit a použít když je potřeba. Můžete je tak mít vždy připravené do zásoby. Těsto je na cca 80 noků (podle velikosti).

Ingredience:

  • 600 g vařených brambor

  • 250 g hrubé mouky

  • 2 vejce

  • sůl

  • hrst plocholisté petržele

Postup:

  • Vychladlé vařené oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle.Strouhané brambory na noky
  • Přidáme k nim 1 lžičku soli, 2 vejce, nakrájenou petržel nadrobno a 250 g hrubé mouky. Bramborové noky těsto
  • Vše promícháme aby nám vzniklo těsto.Těsto bramborové noky s petrželí
  • Těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 4 kusy a z každého kusu vyválíme váleček tlustý 2 cm. Každý váleček nakrájíme na jednotlivé noky nožem.Recept na noky
  • Noky házíme do vroucí vody a vaříme 3 minuty. Hotové vyplavou na hladinu.Vařené noky ve vodě
  • Scezené noky podáváme jako přílohu k hlavním pokrmům.Jednoduché přílohové noky recept

Tipy:

Do každého noku můžeme udělat obtisk vidličkou a dát jim tak zajímavý vzhled.

Hotové noky rozložíme vedle sebe na talíř aby se neslepily.

Noky lze také podávat s osmaženou cibulkou a anglickou slaninou. Máte tak rychlý předkrm.