Není nad to, si udělat domácí rybí salát ze zavináčů, kde víte, že dáváte pouze samé kvalitní suroviny. Výsledek stojí za to. Salát nejlépe chutná po vychlazení v lednici.
Ingredience:
80 g mrkve
1 větší kyselá okurka
2 zavináče s cibulí
2 lžíce mraženého hrášku
1 lžička plnotučné hořčice
100 ml majonézy
1 lžička cukr krupice
2 lžíce láku z kyselých okurek
pepř
1 lžička worcesterové omáčky
2 lžíce zakysané smetany 18 %
kopr, petržel, pažitka na ozdobu
Postup:
- Oškrábané mrkve uvaříme ve vodě doměkka.
- Vařené mrkve po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Jednu větší kyselou okurku nakrájíme na kostičky. Zavináče nakrájíme na proužky a to i s cibulkou která je uvnitř nich.
- Přidáme 2 lžíce mraženého hrášku, 1 lžičku plnotučné hořčice, 100 ml majonézy, 1 lžičku cukru krupice, 2 lžíce láku z kyselých okurek, mletý pepř, 1 lžičku worcesterové omáčky, 2 lžíce zakysané smetany 18% a vše důkladně promícháme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Tipy:
Na talíři rybí salát dozdobíme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Vyzkoušejte recept na lahodné a voňavé domácí housky.
Video receptuMnožství octa a cukru je v receptu pouze přibližné, protože každé koupené zavináče jsou jinak kyselé a sladké a potřebují jinak dochutit.