Z kefíru se dají připravit jednoduché vynikající nadýchané palačinky, kterým se ty normální nevyrovnají. Společně se šunkou a sýrem chutnají prostě dokonale. Přitom příprava těsta zabere jen minutku.
NÁPLŇ:
1 cibule
200 g plátkové šunky
1 stroužek česneku
máslo
pepř
sůl
plátkový sýr čedar
krájená petržel na ozdobu
Postup:
- Smícháme 500 ml kefíru, 2 vejce, 1/2 lžičky soli a 200 gramů hladké mouky.
- Z těsta smažíme na pánvičce na oleji palačinky z obou stran.
- NÁPLŇ: 1 cibuli a stroužek česneku nakrájíme nadrobno a plátkovou šunku na kostičky.
- Nakrájené ingredience osolíme, opepříme a orestujeme několik minut na pánvi na másle.
- Na palačinku doprostřed položíme plátek sýra, na to dáme směs se šunkou a palačinku zatočíme.
- Na talíři palačinky posypeme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Při smažení palačinek je dobré použít naběračku a vždy dávat na pánev stejnou dávku těsta. Díky tomu jsou všechny palačinky stejně velké.
Kromě šunkové směsi, můžeme samozřejmě kefírové palačinky naplnit i špenátovou směsí nebo na sladko marmeládou.
Video receptuNa palačinky je nejlepší teflonová pánev s nepřilnavým povrchem a dávat jen minimum oleje.