
Pokud hledáte chutnou pomazánku, tak vyzkoušejte camembertovou. Po vychlazení v ledničce chutná na čerstvém pečivu opravdu skvěle. Navíc je příprava velice jednoduchá.
Ingredience:
2 kyselé okurky
1 cibule
2 vařená vejce natvrdo
2 camemberty
150 g šunky
2 prolisované stroužky česneku
200 g zakysané smetany
100 ml majonézy
1/3 lžičky soli
1 lžička worcesterové omáčky
pepř
petrželka na ozdobu
Postup:
- Na hrubém struhadle nastrouháme 2 kyselé okurky, 1 cibuli, 2 vařená vejce natvrdo, 2 camemberty.
- 150 g plátkové šunky nakrájíme na malé kostičky.
- Šunku a nastrouhané suroviny smícháme dohromady a přidáme 2 prolisované stroužky česneku, 200 g zakysané smetany, 100 ml majonézy, 1/3 lžičky soli, 1 lžičku worcesterové omáčky, mletý pepř a vše důkladně promícháme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Tipy:
Při servírování pomazánku ozdobíme najemno nakrájenou listovou petrželí.
Pro pikantnější chuť můžeme přidat špetku mletého chilli koření.
Video receptuVyzkoušejte také recept na domácí rohlíky a vynikající housky.