Vepřový bůček na černém pivu recept

Vepřový bůček na černém pivu recept
Vepřový bůček na černém pivu recept


Jednoznačně nejchutnější a nejlepší příprava vepřového bůčku je na černém pivu. Vyzkoušejte náš osvědčený chutný recept na vepřový bůček který nikdy nezklame.

Ingredience:

  • 500 ml černého piva

  • 2 lžíce kečupu

  • 1 lžíce sladké chilli omáčky

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • pepř mletý

  • 1 lžíce medu

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 1 lžíce worcesterové omáčky

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lahůdková cibulka

  • 1 červená cibule

  • 1 kapie

  • 700 g vepřového bůčku bez kosti

  • sůl

Postup:

  • Do pekáče nalijeme 500 ml černého piva. Přidáme 2 lžíce kečupu, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 1/2 lžičky drceného kmínu, mletý pepř, 1 lžíci medu, 1 lžičku plnotučné hořčice, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky, nakrájené 2 stroužky česneku, nakrájenou lahůdkovou cibulku, nakrájenou červenou cibuli a 1 nakrájenou červenou kapii.Vepřový bůček pečený s pivem recept
  • Vepřový bůček nakrájíme na plátky cca 2 cm široké a osolíme.Pečený bůček na cibuli a česneku recept
  • Poté bůček přidáme do pekáče.Pečený bůček v troubě recept
  • Pečeme odkryté v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 90 minut. Během pečení maso otočíme. Po upečení ihned podáváme například s chlebem nebo s bramborovým knedlíkem.Marinovaný bůček pečený v troubě recept

Tipy:

K pečenému bůčku se ideálně hodí jako příloha nastrouhaný křen.

Pokud máte rádi pálivé, můžete do nákladů přidat kousek chilli papričky.

Kromě vepřového bůčku lze na pivu připravit i jiné druhy masa jako například vepřové krkovice.

Video receptu