Jednoznačně nejchutnější a nejlepší příprava vepřového bůčku je na černém pivu. Vyzkoušejte náš osvědčený chutný recept na vepřový bůček který nikdy nezklame.
Ingredience:
500 ml černého piva
2 lžíce kečupu
1 lžíce sladké chilli omáčky
1/2 lžičky drceného kmínu
pepř mletý
1 lžíce medu
1 lžička plnotučné hořčice
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worcesterové omáčky
2 stroužky česneku
1 lahůdková cibulka
1 červená cibule
1 kapie
700 g vepřového bůčku bez kosti
sůl
Postup:
- Do pekáče nalijeme 500 ml černého piva. Přidáme 2 lžíce kečupu, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 1/2 lžičky drceného kmínu, mletý pepř, 1 lžíci medu, 1 lžičku plnotučné hořčice, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky, nakrájené 2 stroužky česneku, nakrájenou lahůdkovou cibulku, nakrájenou červenou cibuli a 1 nakrájenou červenou kapii.
- Vepřový bůček nakrájíme na plátky cca 2 cm široké a osolíme.
- Poté bůček přidáme do pekáče.
- Pečeme odkryté v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 90 minut. Během pečení maso otočíme. Po upečení ihned podáváme například s chlebem nebo s bramborovým knedlíkem.
Tipy:
K pečenému bůčku se ideálně hodí jako příloha nastrouhaný křen.
Pokud máte rádi pálivé, můžete do nákladů přidat kousek chilli papričky.
Video receptuKromě vepřového bůčku lze na pivu připravit i jiné druhy masa jako například vepřové krkovice.