Borůvkový koláč s drobenkou recept

Borůvkový koláč s drobenkou recept
Borůvkový koláč s drobenkou recept


Borůvkový koláč si v sezóně borůvek určitě zamilujete. Není vůbec složitý na přípravu a chutná opravdu dokonale. Recept určitě stojí za vyzkoušení.

Ingredience:

  • 80 g másla

  • 80 g cukru krupice

  • 80 g hrubé mouky

  • 330 ml mléka

  • 1 vejce

  • 270 g hladké mouky

  • 100 g cukr moučka

  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

  • 20 g vanilkového cukru

  • 500 g borůvek

Postup:

  • DROBENKA: 80 g másla, 80 g cukru krupice, 80 g hrubé mouky. Vše společně rukou rozdrobíme.Drobenka recept
  • TĚSTO: Smícháme 330 ml mléka a 1 vejce.  Dále vmícháme 270 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva, 20 g vanilkového cukru.Těsto na koláč recept
  • Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem velikosti 40 x 35 cm a rozetřeme do stran.Litý koláč s borůvkami
  • Přidáme 500 g borůvek a drobenku.Borůvkový lahodný koláč
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.Domácí koláč s ovocem recept

Tipy:

Stejným způsobem lze připravit například i švestkový nebo rybízový koláč.

Při servírování můžeme koláč ještě posypat moučkovým cukrem.

Doba pečení záleží na velikosti plechu a druhu trouby.

Video receptu