Borůvkový koláč si v sezóně borůvek určitě zamilujete. Není vůbec složitý na přípravu a chutná opravdu dokonale. Recept určitě stojí za vyzkoušení.
Ingredience:
80 g másla
80 g cukru krupice
80 g hrubé mouky
330 ml mléka
1 vejce
270 g hladké mouky
100 g cukr moučka
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
20 g vanilkového cukru
500 g borůvek
Postup:
- DROBENKA: 80 g másla, 80 g cukru krupice, 80 g hrubé mouky. Vše společně rukou rozdrobíme.
- TĚSTO: Smícháme 330 ml mléka a 1 vejce. Dále vmícháme 270 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva, 20 g vanilkového cukru.
- Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem velikosti 40 x 35 cm a rozetřeme do stran.
- Přidáme 500 g borůvek a drobenku.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.
Tipy:
Stejným způsobem lze připravit například i švestkový nebo rybízový koláč.
Při servírování můžeme koláč ještě posypat moučkovým cukrem.
Video receptuDoba pečení záleží na velikosti plechu a druhu trouby.