Uzené maso po staročesku s bramborami recept

Uzené maso po staročesku s bramborami recept
Uzené maso po staročesku s bramborami recept


Staročeský recept na uzené maso na houbách a zelenině, podávané společně s bramborami. V létě jsou do tohoto receptu ideální lesní houby. V zimě můžeme použít žampiony nebo hlívu ústřičnou ze supermarketu.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 2 kyselé okurky

  • kousek uzeného špeku

  • 5 cherry rajčat

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1/2 lžičky tymiánu

  • 2 bobkové listy

  • 3 kuličky jalovce

  • 3 lžíce sójové omáčky

  • 2 lžíce worcesterové omáčky

  • 1 lžíce sladké chilli omáčky

  • 1 lžíce hořčice

  • 2 žampiony

  • PŘÍLOHA:
  • brambory

  • olej

  • sůl

Postup:

  • Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli, česneky, kyselé okurky, kousek uzeného špeku, cherry rajčata a žampiony. Přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 2 bobkové listy, 3 kuličky jalovce, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíci sladké chilli omáčky a 1 lžíci hořčice.Staročeský recept
  • Přidáme uzené maso nakrájené na plátky a vše podlijeme vodou. Pečeme bez přikrytí v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 80 minut.Pečené uzené maso recept
  • Oškrábané a nakrájené brambory dáme na plech na pečící papír, jemně zakápneme olejem, osolíme a upečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 35 minut.Pečené brambory v troubě recept
  • Podáváme společně pečené brambory s uzeným masem.Pečené uzené maso s bramborem recept

Tipy:

Během pečení neustále kontrolujeme aby se ne vyvařila voda a popřípadě ji dolijeme.

Brambory můžeme posypat při servírování nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Kromě pečených brambor, můžeme uzené maso po staročesku podávat například i s hranolkami nebo s bramborovou kaší.

Video receptu