
Recept na bagetky se slaninou a sýrem, které si kupujeme v supermarketu. Proč je nezkusit upéct doma? Jednoduchý recept na 4 bagetky. Samozřejmě čím kvalitnější slaninu a sýr použijeme, tím lepší bude výsledek.
Ingredience:
170 ml vlažné vody
1/3 kostky droždí
1/2 lžičky cukru krystal
1 lžíce oleje
280 g hladké mouky
3/4 lžičky soli
anglická slanina plátky
sýr plátky
Postup:
- KVÁSEK: Smícháme 170 ml vlažné vody, 1/3 kostky droždí, 1/2 lžičky cukru a 1 lžíci oleje. Kvásek necháme vzejít 20 minut na teplém místě.
- TĚSTO: Smícháme 280 g hladké mouky, 3/4 lžičky soli, kvásek a vypracujeme těsto.
- Těsto necháme v teple pod utěrkou jednu hodinu kynout.
- Těsto po nakynutí přendáme na vál posypaný moukou.
- Těsto rozdělíme na 4 kusy a z každého kusu vytvarujeme placatou bagetku (při pečení těsto vyleze do výšky) a přendáme na plech na pečící papír.
- Na každou bagetku dáme plátkovou anglickou slaninu a sýr.
- Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 25 až 30 minut.
Tipy:
Mezi anglickou slaninu a sýr můžeme nasypat například sušený tymián nebo oregáno.
Bagetky je nejlepší po upečení přendat na mřížku a nechat vychladnout ze všech stran.
Video receptuPečící papír není zapotřebí potírat olejem a bagetky se pokládají přímo na něj.