Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině recept

Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině recept



I hovězí maso připravené na zelenině podle tohoto receptu může chutnat perfektně. Do receptu se přidává uzený špek, který udělá báječnou chuť. Jedna z nejlepších úprav hovězího masa co existuje. Tu chuť si zamilujete.

Video hovězí maso na špeku a zelenině

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • uzený špek

  • 750 g hovězí kýty

  • sůl

  • pepř

  • plnotučná hořčice

  • hladká mouka

  • olej

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 1 litr vývaru

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 větší mrkev

  • 1 petržel

  • kousek celeru

Postup:

  • Cibuli a česneky nakrájíme nadrobno a špek na malé kostičky.Cibule se špekem recept
  • Kousky hovězího masa osolíme a opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí ze všech stran a obalíme v mouce.Hovězí maso v hořčici recept
  • Maso osmažíme ze všech stran na oleji.Restované hovězí maso na pánvi
  • Maso dáme stranou a na výpeku osmažíme cibuli, česnek a špek.Smažená cibule se špekem
  • Poté přidáme lžíci hladké mouky a minutu ještě smažíme. Nakonec přidáme lžíci plnotučné hořčice a zalijeme vývarem. Vložíme zpět maso, přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, trochu mletého pepře a vaříme maso doměkka.Hovězí maso na omáčku recept
  • Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kostičky.Zelenina na omáčku recept
  • Zeleninu přidáme do omáčky když je hovězí maso téměř měkké a vaříme ještě 15 minut aby změkla.Omáčka se zeleninou recept
  • Popřípadě omáčku dosolíme a můžeme podávat. Příloha kynutý knedlík nebo rýže.Hovězí maso s kořenovou zeleninou recept

Omáčka bude vypadat ještě lépe, když jí posypeme nakrájenou petrželkou.

Vyzkoušejte jednoduchý kynutý knedlík nebo lahodný bramborový knedlík.

Hovězí maso je třetí nejčastěji používané maso v českých kuchyních, hned po vepřovém a kuřecím mase.

Přehrát recept jako video:
video