
I hovězí maso připravené na zelenině podle tohoto receptu může chutnat perfektně. Do receptu se přidává uzený špek, který udělá báječnou chuť. Jedna z nejlepších úprav hovězího masa co existuje. Tu chuť si zamilujete.
Ingredience:
1 cibule
2 stroužky česneku
uzený špek
750 g hovězí kýty
sůl
pepř
plnotučná hořčice
hladká mouka
olej
1 lžíce hladké mouky
1 litr vývaru
1/2 lžičky drceného kmínu
1 větší mrkev
1 petržel
kousek celeru
Postup:
- Cibuli a česneky nakrájíme nadrobno a špek na malé kostičky.
- Kousky hovězího masa osolíme a opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí ze všech stran a obalíme v mouce.
- Maso osmažíme ze všech stran na oleji.
- Maso dáme stranou a na výpeku osmažíme cibuli, česnek a špek.
- Poté přidáme lžíci hladké mouky a minutu ještě smažíme. Nakonec přidáme lžíci plnotučné hořčice a zalijeme vývarem. Vložíme zpět maso, přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, trochu mletého pepře a vaříme maso doměkka.
- Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kostičky.
- Zeleninu přidáme do omáčky když je hovězí maso téměř měkké a vaříme ještě 15 minut aby změkla.
- Popřípadě omáčku dosolíme a můžeme podávat. Příloha kynutý knedlík nebo rýže.
Omáčka bude vypadat ještě lépe, když jí posypeme nakrájenou petrželkou.
Vyzkoušejte jednoduchý kynutý knedlík nebo lahodný bramborový knedlík.
Video receptuHovězí maso je třetí nejčastěji používané maso v českých kuchyních, hned po vepřovém a kuřecím mase.