Vytuněný květákový mozeček, doplněný o špek a šunku chutná doslova skvěle. Po vyzkoušení receptu už nikdy nebudete vařit klasický květák na mozeček. Tento recept určitě stojí za vyzkoušení a nebudete zklamáni.
Ingredience:
1 květák
1 cibule
1 lahůdková cibulka
2 stroužky česneku
kousek uzeného špeku
100 g šunky
máslo
5 vajec
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
pepř
Postup:
- Květák rozebereme na růžičky.
- Přidáme lžičku soli, zalijeme vodou a vaříme 5 minut od bodu varu.
- Nakrájíme 1 cibuli, 1 lahůdkovou cibulku, 2 stroužky česneku, kousek špeku a 100 g plátkové šunky.
- Metličkou rozmícháme 5 vajec.
- Všechny nakrájené ingredience osmažíme na másle.
- Poté přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, scezený vařený květák, ještě pár minut orestujeme a potom přidáme rozkvedlané vejce. Nakonec dosolíme a opepříme. Vejce během pár minut vaření ztuhnout a můžeme podávat.
- Na talíři květákový mozeček dozdobíme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Jako příloha ke květákového mozečku se hodí čerstvé pečivo nebo vařené brambory.
Pokud nechceme mít vejce vysušené, tak je po přidání ke květáku vaříme už jen krátce.
Video receptuMísto květáku můžeme použít i podobný recept který se připravuje z brokolice.