Recept na domácí sýrové bulky, které chutnají lépe než z obchodu. Příprava těsta je velmi jednoduchá, udělejte si domácí pečivo během chvíle. Těsto solíme posle slanosti sýra.
Ingredience:
225 ml vlažné vody
1 lžička cukru krystal
15 g droždí
120 g tvrdého sýra
45 g oleje
1,5 lžičky soli
420 g hladké mouky
1 vejce
Postup:
- Na kvásek smícháme 225 ml vlažné vody, 1 lžičku cukru krystal a 15 g čerstvého droždí. Droždí rozmícháme a necháme na teplém místě 20 minut vzejít kvásek.
- Poté ke kvásku přidáme 45 g oleje, sůl, 420 g hladké mouky a vypracujeme hladké těsto které necháme pod utěrkou 1 hodinu v teple kynout.
- Po vykynutí těsto rozdělíme na osm kusů. Z každého kusu na pomoučeném vále vytvoříme bulku. Bulky přendáme na plech s pečícím papírem. Zmáčknutím je trochu zploštíme a necháme v teple ještě 20 minut nakynout.
- Nakonec bulky potřeme vajíčkem, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 22 minut.
- Po upečení bulky přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Tipy:
Na sýrové bulky můžeme použít různě aromatické druhy sýrů. Podle toho bude výsledná chuť.
Pod sýr můžeme přidat klidně plátek anglické slaniny a dodat tak bulce další chuť.
Video receptuBulky lze samozřejmě upéct i bez sýru. V tom případě vynecháte sýr jinak recept a suroviny jsou stejné.