Domácí sýrové bulky recept

Domácí sýrové bulky recept



Recept na domácí sýrové bulky, které chutnají lépe než z obchodu. Příprava těsta je velmi jednoduchá, udělejte si domácí pečivo během chvíle. Těsto solíme posle slanosti sýra.

Přehrát videorecept domácí sýrové bulky

Ingredience:

  • 225 ml vlažné vody

  • 1 lžička cukru krystal

  • 15 g droždí

  • 120 g tvrdého sýra

  • 45 g oleje

  • 1,5 lžičky soli

  • 420 g hladké mouky

  • 1 vejce

Postup:

  • Na kvásek smícháme 225 ml vlažné vody, 1 lžičku cukru krystal a 15 g čerstvého droždí. Droždí rozmícháme a necháme na teplém místě 20 minut vzejít kvásek.Výroba kvásku
  • Poté ke kvásku přidáme 45 g oleje, sůl, 420 g hladké mouky a vypracujeme hladké těsto které necháme pod utěrkou 1 hodinu v teple kynout.
  • Po vykynutí těsto rozdělíme na osm kusů. Z každého kusu na pomoučeném vále vytvoříme bulku. Bulky přendáme na plech s pečícím papírem. Zmáčknutím je trochu zploštíme a necháme v teple ještě 20 minut nakynout.Bulky z těsta
  • Nakonec bulky potřeme vajíčkem, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 22 minut.Bulky potřené vejcem
  • Po upečení bulky přendáme na mřížku a necháme vychladnout.Bulky na mřížce

Tipy:

Na sýrové bulky můžeme použít různě aromatické druhy sýrů. Podle toho bude výsledná chuť.

Pod sýr můžeme přidat klidně plátek anglické slaniny a dodat tak bulce další chuť.

Bulky lze samozřejmě upéct i bez sýru. V tom případě vynecháte sýr jinak recept a suroviny jsou stejné.

Přehrát recept jako video:
video