Bramborová buchta recept

Bramborová buchta recept
Bramborová buchta recept


Kynutá bramborová buchta s uzeným masem, která se vždycky povede. Tato slaná buchta z bramborového těsta patří mezi tradiční recepty našich babiček. Ideální jako příloha nebo jen tak samotná ke svačině. Ingredience jsou na pekáček velikosti 28 x 22 cm.

Ingredience:

  • 550 g oškrábaných syrových brambor

  • 6 prolisovaných stroužků česneku

  • 2 vejce

  • 3 lžičky majoránky

  • 1 droždí (42g)

  • 1 lžičku soli

  • 30 ml oleje

  • 125 g polohrubé mouky

  • 2 lžíce strouhanky

  • 200 ml vlažného mléka

  • 200 g uzeného masa

  • olej a hrubá mouka na vymazání pekáče

Postup:

  • Syrové oškrábané brambory nastrouháme najemno.Strouhané brambory recept
  • Z brambor vymačkáme vodu kterou vylijeme. Bramborová buchta těsto recept
  • K bramborám přidáme 6 prolisovaných stroužků česneku, 2 vejce, 3 lžičky majoránky, 1 droždí (42g), 1 lžičku soli, 30 ml oleje, 125 g polohrubé mouky, 2 lžíce strouhanky, 200 ml vlažného mléka, vše důkladně promícháme a necháme v teple 30 minut kynout.Kynutá bramborová buchta recept
  • Uzené maso nakrájíme na kostičky.Uzené maso recept v troubě
  • Uzené maso přidáme do vykynutého těsta, promícháme a necháme kynout ještě dalších 10 minut.Kynutá buchta s anglickou slaninou recept
  • Pekáček vymažeme mašlovačkou olejem a vysypeme hrubou moukou. Zbytek mouky z pekáčku vyhodíme.Vysypání pekáče moukou recept
  • Těsto nalijeme rovnoměrně do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů cca 45 minut. Poté necháme bramborovou buchtu vychladnout. Po vychladnutí bramborovou buchtu nakrájíme.Kynutá buchta jednoduchý recept

Tipy:

Aby těsto správně vykynulo, nesmí se přidat žádná ingredience studená přímo z lednice. Mléko musí být vlažné a ostatní ingredience musí mít pokojovou teplotu.

Těsto necháme kynout buď na vlažném topení, nebo v mírně předehřáté troubě a ideálně pod utěrkou.

Video receptu