Ideální způsob jak se zbavit staršího chleba. To jsou chlebové karbanátky s anglickou slaninou. Budete moc příjemně překvapeni jak velice dobře chutnají. Lze použít čerstvý nebo starší chleba, který není úplně tvrdý.
Ingredience:
300 g chleba
1 cibule
100 g plátkové anglické slaniny
3 vejce
1 lžička soli
1/2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky majoránky
pepř
4 prolisované stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
olej
Postup:
- Starší chleba namočíme do studené vody aby byl celý potopený. Aby nevyplaval na hladinu, tak ho zatížíme například talířkem a skleničkou.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a plátkovou anglickou slaninu na kostičky.
- Z měkkého chleba vymačkáme vodu.
- Přidáme 3 vejce a promícháme. Poté přidáme 1 lžičku soli, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky majoránky, pepř, 4 prolisované stroužky česneku, nakrájenou cibuli a anglickou slaninu, 1 lžíci hladké mouky a vše důkladně promícháme aby vznikla hmota ze které půjdou tvarovat karbanátky.
- Ze směsi tvarujeme karbanátky a smažíme z obou stran na oleji na pánvi.
- Chlebové karbanátky podáváme jen tak, nebo například s bramborovou kaší.
Tipy:
Před přípravou chlebových karbanátků starší chleba důkladně prohlédneme aby nebyl plesnivý.
Pokud je směs na karbanátky příliš řídká, tak přidáme ještě trochu mouky.
Video receptuKromě chlebových karbanátků se vaří také výborná chlebová polévka.